60 Startups op vakbeurs EMO Hannover

Vakbeurs EMO Hannover

Als je betrokken bent bij de technische en productie-industrie, mag je de vakbeurs EMO Hannover 2023 niet missen. Deze beurs, die plaatsvindt van 18 tot 23 september, belooft opnieuw een schat aan innovatie en netwerkmogelijkheden te bieden.

Start-ups als trendsetters op vakbeurs EMO Hannover

Op stand E34 in Hal 9 zal een speciaal Startup-gebied worden ingericht, een gezamenlijk initiatief van EMO-organisator VDW (Vereniging van Duitse Werktuigmachinefabrikanten) en de VDMA Startup Machine. Stephanie Simon van VDW benadrukt: “Start-ups brengen vernieuwing in gevestigde industriële sectoren; ze fungeren vaak als pioniers en trendsetters binnen hun bedrijfsgebied.” Daarom zijn gevestigde exposanten vaak geïnteresseerd in gesprekken met deze jonge bedrijven. Juliane Salten van VDMA voegt toe: “Het EMO Startup-gebied bevat bijna 60 bedrijven die zich op de productietechnologiemarkt willen profileren en gebruikers willen aantrekken.”

Anna Weirauch, Customer Success Manager bij ai-omatic solutions in Hamburg, kijkt uit naar de beurs: “We zijn enthousiast over de mogelijkheid om onze AI-gebaseerde digitale onderhoudsassistent te presenteren in het Startup-gebied tijdens de vakbeurs EMO Hannover 2023. Ook kijken we uit naar de netwerkmogelijkheden en hoe we klanten effectiever kunnen ondersteunen.”

Verbinding maken: van speeddating tot Startup Night

EMO Hannover 2023 heeft tal van activiteiten gepland om exposanten en bezoekers te helpen netwerken en kennis te delen. Het doel is duidelijk: een professioneel netwerkplatform creëren. Hier kunnen mensen discussiëren over productietechnologie. Bovendien kunnen ze nieuwe partnerschappen vormen. David Hahn, CEO van Remberg GmbH uit München, deelt zijn ervaring. In 2019 trokken ze het bekende machinebouwbedrijf Klingelnberg aan als klant. Dit gebeurde tijdens de vakbeurs EMO Hannover. Echter, zulke unieke kansen vind je voornamelijk op EMO.

Het “Startup Matchmaking” event trekt speciale belangstelling. Op dit evenement koppelt men gevestigde bedrijven aan passende start-ups en digitale oplossingsaanbieders. Tijdens de Speeddating kunnen deelnemers met deze start-ups sparren over ideeën. Daarnaast is er op 19 september 2023 een speciale avond: de EMO Startup Night. Hier kunnen bezoekers en exposanten in een relaxte setting kennismaken met nieuwe ondernemers. En elke dag van de beurs? Dan zijn er rondleidingen door het Startup-gebied.

EIT Manufacturing Darmstadt

De gezamenlijke stand van EIT Manufacturing Darmstadt verdient speciale aandacht. Op de vakbeurs EMO Hannover presenteren 20 start-ups hun producten en diensten. Ze komen uit twaalf landen, zoals Oostenrijk, Finland en Duitsland. Ze staan samen onder het Innovation Network. Dr. Christian Bölling, Directeur van EIT Manufacturing Central, geeft uitleg. Hij zegt: “Bedrijven zijn belangrijk voor ons innovatienetwerk.” EIT Manufacturing ondersteunt nu zo’n 80 start-ups. Daarnaast werken ze constant aan netwerkuitbreiding.

Vanaf 4 september zal er ook een grote sociale media-uitdaging van start gaan onder de titel EMOspark – Igniting Start-up Innovation at EMO Hannover 2023. Tanja Lee, campagneorganisator bij VDW, concludeert: “Met de hashtag #EMOspark2023 kunnen alle berichten gemakkelijk worden gevonden en gedeeld. De combinatie van teasers voor de show, live updates tijdens de show en samenvattingen erna zal zeker de interesse van de doelgroep vasthouden.”

Voor engineers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends en innovaties in de productietechnologie is vakbeurs EMO Hannover 2023 dé plek om te zijn. De focus op start-ups, netwerkmogelijkheden en kennisdeling maakt deze vakbeurs tot een onmisbaar event in de productie-industrie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie