Interflow realiseert modulaire cleanroom voor ERIKS

ERIKS

Interflow heeft in opdracht van ERIKS het ontwerp en de bouw van een modulaire cleanroom van 930 m2 gerealiseerd. Het is de eerste modulaire cleanroom van deze omvang die Interflow heeft geleverd. Het modulaire ontwerp heeft de bouwkundige ontwerptijd verkort van circa acht naar tweeëneenhalve week. Ook de productie- en montagetijd is circa dertig procent korter door het modulaire concept, waardoor de oplevering deze maand kon plaatsvinden.

De modulaire cleanroom is gerealiseerd in de Clean Manufacturing Facility van industrieel dienstverlener ERIKS in Alkmaar. Op deze locatie heeft Eriks het volledige en schone productieproces van afdichtingen, rubbertechniek en industriële slangen onder een dak samengebracht.

Circulair

Interflow speelt met de ontwikkeling van de modulaire cleanroom in op de internationaal toenemende vraag naar gestandaardiseerde cleanrooms. Met het modulaire concept kan Interflow in een kort tijdsbestek en op iedere geschikte locatie een cleanroom bouwen.

Circulariteit is een belangrijk aandachtspunt geweest in de ontwikkeling van de modulaire cleanroom. Men kan de constructie relatief eenvoudig verbouwen en deze is grotendeels herbruikbaar. ERIKS heeft met deze modulaire cleanroom de primeur van de terugnamegarantie van Interflow.

Interflow geeft met dit project uitvoering aan de strategie van BAM ‘Building a sustainable tomorrow’, met duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie als belangrijke speerpunten.

ERIKS

Met meer dan 350 vestigingen, ruim 5.000 werknemers en activiteiten in 15 landen zorgt ERIKS ervoor dat met haar producten, de processen en resultaten van haar klanten verbeteren door ze sneller, slimmer, veiliger en efficiënter te maken. Als grote industriële dienstverlener helpt ERIKS bij het realiseren van kostenbesparingen en duurzame oplossingen in de industrie. De uitbreiding van de cleanroom faciliteiten past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt conform ISO klasse 6 (of klasse 1.000), er wordt ook schoon geproduceerd.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie