Endress+Hauser doneert meetinstrumenten

Meetinstrumenten

Onlangs heeft Aldert Schollaardt, Manager Marketing Endress+Hauser een donatie overhandigt aan Arjan Bakker, Docent en adviseur explosieveiligheid bij Quercus Technical Services. De gedoneerde meetinstrumenten zet de technische opleider in op alle locaties tijdens de theorie- en praktijklessen over explosieveiligheid.

Bewustwording en leermoment in het werkveld

De meetinstrumenten worden op verschillende manieren ingezet. Zo sluit Quercus ze aan op een instrumentatiebord met bedrading, wartels, een junction box en scheidingsversterker of barrier.

Er worden bewust fouten gemaakt in deze aansluiting om cursisten uitdaging te bieden. Denk daarbij aan het toepassen van een verkeerde wartel, junction box of kabel waarbij de cursist door middel van een inspectie, moet aangeven wat er fout is.

Arjan Bakker: “Bewustwording van wat je tegenkomt in het veld en analyseren wat goed of fout is, daar gaat het om. Het leermoment is hierin het belangrijkste”.

Specialist in elektrische energietechniek

Met vier vestigingen, in Zwolle, Berkel en Rodenrijs, Vlissingen en Den Helder, is Quercus Technical Services al meer dan 30 jaar een technische opleider in de laagspanning, hoogspanning en explosieveiligheid.

Met een vast docententeam geeft Quercus Technical Services cursussen op haar eigen vestigingen en bezoekt het klanten op locatie met een mobiele opstelling. Met de praktijkborden voor explosieveiligheid kan de klant de wartelhandelingen verrichten en meetinstrumenten en kabels aansluiten. Het gaat altijd om een combinatie van theorie en praktijk.

Opleidingen op Ex-gebied volgens ATEX, CompEx en IECEx

De opleidingen worden op Ex-gebied gegeven volgens ATEX, CompEx en IECEx. Naast opleidingen levert Quercus Technical Services ook inspectiediensten en geeft vakkundig advies

Meer informatie bij Endress+Hauser

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.