Eerste HF RFID schrijf-/leeskop voor direct gebruik in ATEX Zone

HF RFID schrijf-/leeskop

Turck breidt zijn Industry 4.0-portfolio uit naar explosiebeveiligde gebieden en onderstreept daarmee zijn engagement als leverancier van end-to-end IIoT-oplossingen voor de procesindustrie. Met de TN-R42/TC-Ex bieden de automatiseringsspecialisten niet alleen ’s werelds enige HF RFID schrijf-/leeskop die gecertificeerd is voor direct gebruik in ATEX Zone 1/21, maar ook een betrouwbaar en eenvoudig alternatief voor toepassingen waar eerdere implementaties onmogelijk of zeer moeilijk waren.

Robuust, compact en vrijwel overal installeerbaar

De schrijf-/leeskop onderscheidt zich van explosieveilige identificatieoplossingen voor zone 1/21 door zijn uiterst compacte afmetingen en kan daarom ook worden geïnstalleerd in toepassingen waar de ruimte beperkt is. De slanke TN-R42/TC-Ex is daarom ideaal voor de contactloze identificatie van correcte slang- en flensverbindingen, die investeringen en productkwaliteit in de chemische en farmaceutische industrie garanderen.

End-to-end HF RFID-systeem in het Ex-gebied

De interface-aansluiting van de TN-R42/TC-Ex werkt als een standaard schrijf-/leeskop voor het Ex-gebied. Hij wordt eenvoudig aangesloten op de Turck RFID-interfaceseries BL20 of TBEN en kan indien nodig ook in beschermende behuizingen in Zone 2/22 worden geïnstalleerd. Naast de slangidentificatie kan hij ook andere informatie verwerken, zoals stopcontact, gegevens, tijd of de vervuilingsgraad van de slang. De multiprotocoltechnologie van Turck maakt gegevensoverdracht naar het besturingssysteem mogelijk via drie ethernetprotocollen – Profinet, EtherNet/IP en Modbus TCP.

Toepassingsspecifieke RFID-tags

Er zijn verschillende HF RFID-tagtypes beschikbaar die aan specifieke toepassingseisen zijn aangepast. HF RFID-tags met een wachtwoordfunctie zijn bijvoorbeeld beschikbaar voor toepassingen met hoge eisen op het gebied van gegevensbeveiliging en toegangsbescherming.

Volledige traceerbaarheid dankzij een uitgebreid RFID-systeem

Het uitgebreide HF RFID-systeem van Turck biedt een optimale oplossing voor verschillende identificatietaken in de farmaceutische industrie. Het garandeert een verbeterde veiligheid in de fabriek en de volledige traceerbaarheid van producten dankzij het end-to-end gebruik van RFID.

Voordelen HF RFID schrijf-/leeskop

  • Verbeterde veiligheid van de installatie: Kleppen gaan pas open als de juiste slangaansluitingen zijn geïdentificeerd
  • Hoge kwaliteitsnorm: betrouwbare identificatie en documentatie van voorproducten en tussenproducten
  • Track & trace: volledige traceerbaarheid van producten via uitgebreid RFID-gebruik
    Bescherming tegen manipulatie: matching van specifieke RFID-gegevens in plaats van inductieve binaire codedetectie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie