Emerson introduceert innovatieve Fisher fieldvue l2t vloeistof niveauregelaar

Vloeistof Niveauregelaar

Emerson heeft de lancering aangekondigd van zijn Fisher FIELDVUE L2t niveauregelaar voor vloeistoffen, die voornamelijk ontworpen is voor gebruik in de scheiders die men aantreft op de meeste olie- en gasboorlocaties. In vergelijking met alternatieven die gebruikmaken van elektrische aan-uitkleppen, maakt de nieuwe Fisher niveauregelaar het mogelijk om aanzienlijke energie- en onderhoudskosten te besparen. Dit wordt gerealiseerd door het minimaliseren van klepbewegingen en door het vereenvoudigen van de processen voor niveaumeting en -regeling.

Niveauregeling

Niveauregeling is belangrijk voor het bereiken van optimale prestaties in scheiders, die gas en water verwijderen uit binnenkomende ruwe oliefeeds. Traditionele oplossingen maken doorgaans gebruik van een niveaumeter en regelklep in één regellus, met een olie/water-interface niveau-instrument en regelklep in een tweede lus, uitgevoerd door een afzonderlijke regelaar. Meerdere instrumenten en kleppen vormen samen een complex systeem. Dit systeem werkt meestal op aardgasdruk. Dit leidt vaak tot continue emissies van de kleppen.

De L2t vloeistof niveauregelaar pakt deze en andere kwesties aan door gebruik te maken van een verplaatser om het niveau en de niveau-interface te meten, terwijl het een enkele lusregelalgoritme uitvoert om een elektrisch aangedreven regelklep te besturen. Deze vloeistofniveauregelaar installeer je eenvoudig en voordelig, zonder emissies dankzij elektrische aandrijving in plaats van aardgasdruk. Je kunt hem specificeren voor nieuwe scheiders of nainstalleren op bestaande units. Hij past in de gebruikelijke openingen van traditionele niveauregelaar-oplossingen.

Voordelen van de nieuwe niveauregelaar

De nieuwe Fisher FIELDVUE L2t vloeistofniveauregelaar biedt aanzienlijke voordelen voor de olie- en gasindustrie. Met een focus op energie-efficiëntie en kostenbesparing, biedt deze niveauregelaar een technologische stap vooruit door de integratie van geavanceerde besturingsalgoritmen met elektrisch aangedreven regelkleppen. Het gebruik van deze aanpak verlaagt de operationele kosten. Tegelijkertijd helpt het bij het bereiken van duurzaamheidsdoelen. Het elimineert namelijk gasemissies. Deze emissies zijn normaal verbonden aan traditionele regelkleppen.

De installatie van de L2t vloeistofniveauregelaar is ontworpen met eenvoud en gemak in gedachten. Voor nieuwe installaties biedt het een gestroomlijnde en kosteneffectieve aanpak. Voor bestaande scheiders biedt de niveauregelaar een retrofit-oplossing die gemakkelijk in bestaande systemen kan worden geïntegreerd zonder uitgebreide aanpassingen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor bedrijven die hun apparatuur willen upgraden met de nieuwste technologie zonder aanzienlijke verstoringen of downtime.

Meer informatie bij Emerson

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie