Element Logic en Microsoft verbeteren magazijnprestaties met data

Magazijnprestaties warehouses

Verbeteren magazijnprestaties zorgen voor concurrentievoordeel

Element Logic gaat samen met Microsoft de magazijnprestaties van klanten verbeteren en de groeicapaciteit vergroten dankzij AI en Machine Learning. ’s Werelds grootste AutoStore-distributeur en ’s werelds grootste softwarebedrijf starten een partnership om een cloud-based dataplatform in Microsoft Azure te ontwikkelen.

Rob Pauls, Managing Director BeNeLux bij Element Logic: “Klanten die in de toekomst dit cloud-based platform integreren in hun warehouse krijgen een concurrentievoordeel. Dankzij het inzicht in data van hun magazijnprestaties kunnen interne processen efficiënter worden ingericht, maar denk ook aan het sneller verwerken van orders en het waarborgen van de betrouwbaarheid van leveringen.”

De kracht van data

Op dit moment blijft waardevolle data van de AutoStore-magazijnen van Element Logic nog onbenut. De samenwerking met Microsoft brengt hier verandering in. Het platform gaat gegevens van klanten verzamelen om een database te creëren waarin klanten hun eigen data direct kunnen inzien en gebruiken. “Het platform gebruikt deze data om actiepunten te voorspellen en te analyseren. De gegevens worden automatisch in context geplaatst en vervolgens visueel gepresenteerd zodat de verantwoordelijke direct ziet hoe hij zijn magazijnactiviteiten optimaliseert. Daarvoor maken wij gebruik van Azure Machine Learning en AI”, legt Daniel Reime, Lead Partner Development bij Microsoft, uit.

Daarnaast krijgen gebruikers anoniem toegang tot bestaande gegevens van alle klanten van Element Logic. “Hoe meer data je tot je beschikking hebt, hoe meer inzicht je hebt. Daarom is het zonde dat waardevolle data van magazijnprestaties vaak ongebruikt blijft in oplossingen van magazijnautomatisering. De echte waarde komt voort uit het combineren van alle data uit die voortkomen uit verschillende oplossingen van Element Logic,” aldus Sutharshan Nadarajah, Technology Director bij Element Logic.

Eerste versie 2022

Element Logic en Microsoft streven ernaar om de eerste versie van het cloud-based dataplatform in het eerste kwartaal van 2022 te lanceren. Om het platform te optimaliseren worden verschillende pilots gedraaid bij klanten, een van deze klanten is Solar. Bij de lancering van het dataplatform wordt de oplossing toegevoegd aan het bestaande productportfolio van Element Logic en is daarmee onderdeel van een complete oplossing voor magazijnautomatisering.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie