Altair One platform voor datagestuurd ontwerpen en simuleren

Altair One

Altair introduceert Altair One, een samenwerkingsplatform dat alle software en een HPC-aanbod integreert voor datagestuurd ontwerpen en simuleren. Altair One geeft multidisciplinaire teams toegang tot alle benodigde applicaties voor simulaties, engineering en data-analyses en flexibel schaalbare high-performance computercapaciteit (HPC) voor het snel en efficiënt uitvoeren van complexe projecten.

HPC-capaciteit

Met Altair’s HPC-resources kunnen ontwerpers, engineers en data scientists complexe projecten uitvoeren zonder over een eigen HPC-infrastructuur te hoeven beschikken. Altair One levert via enkele muisklikken kant-en-klare en schaalbare applianceclusters aan alle grote cloudproviders, zoals Amazon AWS, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en het Google Cloud Platform. Altair One is ook de basis voor het verder ontwikkelen van softwarefunctionaliteit. Door klanten in staat te stellen op een flexibele wijze workloads te verdelen tussen cloudaanbieders en de eigen IT-omgeving kunnen ontwikkelteams sneller nieuwe technologie benutten zonder aan een leverancier te zijn gebonden.

Altair One: altijd en overal toegang tot alle Altair software

Altair One is een platform dat klanten altijd en overal toegang geeft tot alle beschikbare software en HPC-capaciteit van Altair, via werkstations, PC’s, laptops en mobiele apparatuur. Verder bevat het samenwerkingsplatform de volgende exclusieve tools:

  • Altair DesignAI – combineert ontwerpen op basis van physische simulaties en machine learning gebaseerde AI, om eerder in het ontwikkeltraject betere ontwerpen te maken
  • Altair Material Data Center – een multidisciplinaire materialendatabase voor het creëren van duurzame, efficiënte en lichtgewicht ontwerpen

Datagestuurd ontwerpen met AI en ML

Altair One maakt datagestuurde productontwikkeling mogelijk. Ontwerpers, IT-ers en managers kunnen met Altair’s AI-, ML- en datamanagementtools sneller tot diepgaande inzichten komen en beter onderbouwde beslissingen nemen. Tevens kunnen meerdere teams tegelijkertijd aan dezelfde modellen werken en daarbij moeiteloos kennis en informatie delen. Als gevolg hiervan wordt de waarde van nieuwe en historische simulaties en analyses beter benut.

Altair One geeft gebruikers eenvoudig toegang tot HPC-capaciteit en beheerders een intuïtieve managementomgeving. Aangestuurd via Altair PBS Works biedt het platform dezelfde technologie voor workloadmanagement die veel Top 500 HPC-systemen en supercomputercentra gebruiken. Voor Altair One zijn vooraf geen grote investeringen in complexe IT-systemen nodig, terwijl de capaciteit flexibel schaalbaar is om pieken in de workloads te verwerken.

Altair Units licentiemodel

Altair One vergroot de flexibiliteit nog meer met het gepatenteerde Altair Units licentiemodel, omdat klanten op ‘pay-per-use’ basis betalen voor alle gebruikte software en HPC-capaciteit. Het platform maakt het verder mogelijk om:

  • Applicaties in de cloud te gebruiken zonder ze te hoeven downloaden
  • Complexe HPC solver-taken te draaien in de cloud via een intuïtieve interface
  • Kant-en-klare schaalbare applianceclusters te gebruiken via enkele muisklikken
  • Data veilig op te slaan en te beheren via de Altair One drive

Altair One – Innovaties versnellen

“Altair One is een altijd en overal toegankelijk flexibel schaalbaar cloudplatform, om technische en wetenschappelijke simulaties uit te voeren voor het versnellen van innovaties”, zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair. “Met Altair One geven we onze klanten alle software en tools in handen om de eigen en cloud HPC-resources naadloos te beheren en zware workloads op de meest kostenefficiënte en snelste manier te verwerken.”

Microsoft en Oracle

“Altair is een leider op het gebied van simulaties, HPC-oplossingen en worlkloadmanagement”, zegt Nidhi Chappell, GM Workload Optimized Compute bij Microsoft. “Altair One is een onderscheidende oplossing door de naadloze cloud-integratie en levert klanten extra waarde.”

“De integratie met Oracle’s nieuwe generatie cloudinfrastructuur biedt klanten de mogelijkheid om de verwerkingscapaciteit voor complexe simulaties snel op te schalen in een veilige omgeving, inclusief HPC-serverhardware en GPU’s”, zegt Clay Magouyrk, executive vice president Oracle Cloud Infrastructure. “De combinatie van Oracle Cloud Infrastructure en Altair One geeft klanten overal toegang tot een krachtige HPC-omgeving, zonder dat zij kostbare hardware hoeven aan te schaffen. Daarmee kunnen zij hun productiviteit verbeteren en het gebruik van IT-resources optimaliseren.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.