Autostore-distributeur ‘tilt’ warehouse naar hoger niveau

Autostore-distributeur

Het Noorse Element Logic breidt uit naar Nederland. De eerste Autostore-distributeur van de wereld wil Nederlandse bedrijven helpen bij hun vraag naar flexibele en duurzame oplossingen voor het magazijnbeheer. Na de opening van dochterondernemingen in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Frankrijk, heeft Element Logic nu een vestiging in Elst (Gelderland) geopend.

Groei, maar geen ruimte

De groei van de e-commerce maakt Nederland een strategische markt voor intralogistiek en supply chain optimalisatie. “Er is een maximumcapaciteit met handmatig orderpicken en ook de ruimte in het warehouse komt steeds meer in het geding door de toenemende vraag van online shoppers. In plaats van meer vierkante meters, kun je met een Autostore-systeem een ruimtebesparing realiseren van 75-80% ten opzichte van een manueel proces,” aldus, Rob Pauls, managing director voor Element Logic in de Benelux.

Autostore is een automatisch opslag- en orderpicksysteem waarbij robots op een aluminium grid, bakken met de goederen, halen en brengen naar de werkstations waar de orderpickers staan.

E-commercepiek

November en december vormen samen traditioneel de grootste e-commercepiek van het jaar. Samen met die mensen die het online shoppen de afgelopen maanden hebben ontdekt, maakt het een periode van grote drukte in het magazijn. “Een goed moment om de processen en de ruimte in het warehouse onder de loep te nemen. Je wilt van deze groei profiteren, maar hoe ziet dat er over twee jaar uit? De oplossing: start met een Autostore-systeem welke is afgestemd op de huidige bedrijfsgrootte en breid zeer eenvoudig uit naarmate het bedrijf groeit. Met Autostore haal je steeds weer het maximale uit de bestaande situatie. Zie het als de Billy-kast, die kun je ook zo groot en complex maken als je wilt.”

Autostore-partner

Element Logic ondersteunt sinds 1985 bedrijven bij het optimaliseren van magazijnen. ’s Werelds eerste Autostore-systeem is door Element Logic reeds in 2003 geïmplementeerd. Sindsdien zijn al meer dan honderd installaties voltooid. De Autostore-distributeur is expert in het ontwerpen, leveren, installeren en ondersteunen van totale magazijnoplossingen rond het automatische Autostore-opslag- en orderpicksysteem (AS/RS).

Klaar voor Black Friday

Het Deense e-commercebedrijf Proshop in elektronica en IT heeft zich voorbereid op Black Friday met een nieuw robotmagazijn dat de capaciteit verdrievoudigt. De locatie heeft een oppervlakte van 2,5 voetbalvelden en 70 Autostore-robots, ontworpen, geleverd en geïnstalleerd door Element Logic. In het nieuwe magazijn wordt het aantal bins waaruit de robots goederen picken en verzendklaar maken, verhoogd van 42.000 naar maar liefst 100.000 bins. De bouw heeft in minder dan een jaar plaatsgevonden en Proshop is nu helemaal klaar voor de grootste verkoopdag van dit jaar, Black Friday.

Dit is niet de eerste keer dat Proshop samenwerkt met Element Logic. Twee jaar geleden leverde de Autostore-distributeur de 40 Autostore-robots die de kern vormden van het eerste robotmagazijn van Proshop. Na slechts één jaar operationeel te zijn, heeft de oplossing de winst van Proshop verdubbeld en de omzet van het bedrijf met 30% verhoogd.

En er is ruimte voor groei. Met de omvang van het nieuwe magazijn kan Proshop eventueel uitbreiden naar 300 Autostore-robots.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.