Efficiëntere workflows en verbeterde AI-functionaliteiten

Workflows

De leverancier van simulatiesoftware Altair heeft haar nieuwste versie, Simulation 2022.3, onthuld. Deze update van het simulatieportfolio van het bedrijf is gericht op het bevorderen van online samenwerking binnen ontwerp- en engineeringteams. Het maakt daarbij gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie en workflows om de efficiëntie te verhogen en het technisch ontwerpproces te stroomlijnen.

De kern van Simulation 2022.3 is een uitgebreidere versie van het Altair One innovatieplatform, dat is verrijkt met functionaliteiten om online samenwerking te stroomlijnen. Het overbrugt datasilo’s en IT-beperkingen door de integratie van volledig digitale workflows. Deze workflows vormen een naadloze verbinding tussen Altair One en Altair HyperWorks, waardoor modellen kunnen worden bekeken en gemaakt, data kan worden getraceerd en er eenvoudig toegang kan worden verkregen tot online (materiaal)bibliotheken. Het platform is ontworpen om toegankelijk te zijn vanaf elke locatie en vereist slechts één enkele inloggegevens voor toegang.

Simulation 2022.3 introduceert ook nieuwe workflows en functies voor verschillende Altair softwaretoepassingen, waaronder Altair HyperMesh, Altair Inspire en Altair SimLab. Bijvoorbeeld, met Inspire Fluids kunnen gebruikers onderdelen en assemblagevormen creëren, aanpassen en wijzigen die voldoen aan alle hydraulische ontwerpeisen. Inspire ondersteunt nu ook de Linux-gebruikersinterface en introduceert nieuwe functies voor geometriecreatie. Verbeteringen in het elektronische systeemontwerp geven gebruikers de mogelijkheid om batterijmodulemodellering en thermische analyse van complexe elektronische systemen efficiënter uit te voeren.

Een andere opmerkelijke verbetering van Simulation 2022.3 is de introductie van AI-ondersteunde simulaties. Dit stelt gebruikers in staat om hun besluitvormingsprocessen beter vast te leggen voor geoptimaliseerde DOE-resultaten (design-of-experiments). In een ontwerpverkenning kunnen eigenschappen van onderdelen en elementen variëren en de uitgebreide integratie stelt gebruikers in staat om relaties te maken tussen elk type variabelen en antwoorden te genereren op basis van externe bestandsformaten. Bovendien verbeteren andere updates de efficiëntie van simulaties door modellen automatisch te upgraden met de variabelen van elke ontwerpverkenning.

Met deze nieuwe versie van Simulation zet Altair wederom een nieuwe standaard voor de technische ontwerpsector. Door AI-functionaliteiten te verbeteren en efficiëntere workflows te implementeren, stelt Altair ontwerp- en engineeringteams in staat om sneller, effectiever en op een meer geïntegreerde manier te werken. Het is duidelijk dat Simulation 2022.3 een belangrijke stap voorwaarts is in de evolutie van simulatietechnologie en -toepassingen.

Een belangrijke innovatie in Simulation 2022.3 is de integratie van geavanceerde AI-technieken in het ontwerpproces. Dit stelt ingenieurs in staat om slimmere en beter geïnformeerde ontwerpbeslissingen te nemen, gebaseerd op gedetailleerde en betrouwbare data. Het vermogen om te leren van eerdere experimenten, en om zich aan te passen aan veranderende parameters en vereisten, is een belangrijke factor die bijdraagt aan de groeiende populariteit van AI in de technische industrie. De geïntegreerde AI-mogelijkheden in Simulation 2022.3 versterken deze trend.

De toevoeging van nieuwe workflows en functies in verschillende Altair-softwaretoepassingen is ook een belangrijke stap voorwaarts. Deze verbeteringen bieden ingenieurs geavanceerdere tools en flexibele oplossingen, die hen in staat stellen om complexe technische uitdagingen aan te pakken. Of het nu gaat om het creëren van hydraulische ontwerpen met Inspire Fluids, het uitvoeren van thermische analyses van complexe elektronische systemen, of het modelleren van batterijmodules, de nieuwe functies in Simulation 2022.3 verbeteren de efficiëntie en veelzijdigheid van het ontwerpproces.

De uitbreiding van het Altair One innovatieplatform is een belangrijke verandering die de manier waarop teams samenwerken zal transformeren. Door datasilo’s en IT-beperkingen te elimineren, bevordert het platform een vlottere communicatie en samenwerking tussen teamleden. Dit leidt tot een snellere besluitvorming, efficiëntere workflows en uiteindelijk tot betere resultaten. Bovendien zorgt de toegankelijkheid van het platform vanaf elke locatie ervoor dat teams flexibeler en adaptiever kunnen werken.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Peter Gloudemans (AddIT Benelux)

Peter Gloudemans is sinds 1996 de eigenaar van AddIT Benelux, gespecialiseerd in PR- en marketingondersteuning voor bedrijven die IT-toepassingen leveren, in vooral de marktsectoren bouw, logistiek en industrie. Daarvoor heeft hij zo'n tien jaar als sales manager en business development manager voor IT-bedrijven gewerkt. Peter heeft weg- en waterbouw (bachelor) en business administration (master) gestudeerd.
Lees meer van: Peter Gloudemans (AddIT Benelux)

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.