Altair introduceert HyperWorks 2023

HyperWorks

Altair heeft HyperWorks 2023 geïntroduceerd. Deze update van Altair’s complete ontwerp- en simulatieplatform maakt een technologische transformatie mogelijk. Het biedt klanten namelijk een geïntegreerde oplossing voor zowel het stroomlijnen van hun workflows als de gebruikerservaringen, waardoor ze aanzienlijk sneller kunnen innoveren.

Open CAE-platfom HyperWorks 2023

Altair HyperWorks 2023 is een compleet en krachtig open CAE-platform. Het biedt ontwerpers en engineers van verschillende vaardigheidsniveaus een reeks ontwerp- en simulatieproducten voor diverse markten, waaronder de automobiel-, ruimtevaart- en hightechsectoren. Deze release bevat platformbrede verbeteringen, zoals een intuïtieve gebruikerservaring, veel sneller werkende functies, een open en programmeerbare architectuur en AI-aangedreven workflows. Dankzij de eenvoudig te gebruiken moderne interface, gecombineerd met Python API’s, kunnen zowel ontwikkelaars als de softwaregebruikers deze oplossingen naadloos integreren. Met als resultaat dat het volledige technologische potentieel van het platform optimaal te benutten is.

Altair Simulation Cloud

Alle Altair HyperWorks 2023 solver-oplossingen, waaronder Altair OptiStruct, Altair SimSolid en Altair Feko, bevatten nieuwe functionaliteit om de concurrentie voor te blijven. Verder is de Altair Simulation Cloud Suite toegevoegd voor het beheer van alle simulatiedata, wat relevanter is geworden door de integratie van AI die synthetische data benut. Ten slotte bevat Altair HyperWorks 2023 ook de eerste release van Altair HyperMesh CFD met extra focus op de externe aerodynamica.

Productontwerp opnieuw vormgeven

De nieuwe intuïtief te gebruiken interface van Altair HyperWorks 2023 maakt elke tool makkelijk  toegankelijk. Dat geeft ontwerpers en engineers een grotere flexibiliteit om alternatieve opties te verkennen en zowel beter geïnformeerd als sneller beslissingen te nemen, in een geïntegreerde omgeving. Verder maakt het intelligente beheer van alle modelleringsentiteiten en grafische prestaties multitasking met assemblages eenvoudiger, terwijl meer nadruk te leggen is op de complexe details van subassemblages. Door high-performance computing (HPC)-omgevingen te benutten wordt ook het wereldwijd samenwerken aan complexe simulaties en diepgaande analyses aanzienlijk vereenvoudigd.

HyperWorks 2023 omarmt AI

Altair HyperWorks 2023 democratiseert de toepassing van AI-ondersteunde simulaties en generatief ontwerpen, met AI-verbeterde workflows om complexe taken te automatiseren, datatrends te identificeren en nauwkeurigere voorspellingen te kunnen doen. Met Altair HyperWorks 2023 kunnen gebruikers tevens aangepaste AI-modellen maken op basis van eerdere (deel)modellen voor geoptimaliseerde systeemsimulaties. Daarbij is de cloud te benutten voor het beheren van alle workloads.

Innovatie versnellen

Met Altair HyperWorks 2023 kunnen bedrijven producten sneller op de markt brengen omdat het een open programmeerbaar platform is. Het biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid om workflows te personaliseren, te integreren met veel software van Altair en derden en het verhogen van de productiviteit door middel van automatisering. Gebruikers kunnen via Python API’s eenvoudig integreren met datamanagementsystemen en solvers voor verschillende disciplines, waaronder structurele eindige-elementenanalyse, computational fluid dynamics (CFD), multibody dynamics, elektromagnetisme en electronic design automation (EDA).

Samenvatting nieuwe en verbeterde functionaliteit HyperWorks

  • Altair Inspire is uitgebreid met impliciete geometrische mogelijkheden om lichtgewicht roosterstructuren te creëren en te optimaliseren. Maar ook met geavanceerde visualisatie- en renderingtechnologie, die de innovatieve benadering van het platform voor simulatiegestuurd ontwerp benadrukt.
  • Altair HyperMesh biedt pre- en post-processing functionaliteit via AI-ondersteunde tools en volgende generatie ontwerp- en optimalisatieworkflows. De open architectuur ondersteunt via Python API’s naadloze integraties met systemen en solvers van derden.
  • Altair HyperMesh CFD vult deze functionaliteit aan door CFD-workflows te stroomlijnen binnen een uniforme omgeving, uitgerust met geometrische modelleringstools en verbeterde CAD Wrapper en procesautomatisering. Het introduceert ook een end-to-end workflow om problemen met externe vloeistofstroming en geluidsoverlast aan te pakken, door middel van geavanceerde aerodynamica en simulaties van ventilatorgeluid.
  • Altair SimLab blijft zich ontwikkelen tot de beste multifysische simulatie-oplossing in zijn klasse, vooral voor elektronica en EDA, nu de markt verschuift naar meer 3D-IC-technologie.
  • Altair Simulation Cloud Suite (SCS) biedt een veilige gateway voor de simulatieprocessen en het datamanagement, wat de robuustheid van het platform verder benadrukt.
  • Altair Twin Activate, de basis van Altair’s digital twin-oplossing, voorziet ontwerpers en engineers van uitgebreide tools voor het creëren en beheren van digital twins.
  • Altair SimSolid, dat een naadloze overgang van CAD naar simulatie mogelijk maakt, levert tot 25 keer sneller resultaten dan traditionele eindige-elementensolvers. Het elimineert de noodzaak van complexe geometrievoorbereiding of meshing en biedt een cloud-compatibel alternatief.

Grensverleggende mijlpaal

“De introductie van Altair HyperWorks 2023 is een grensverleggende mijlpaal voor onze ontwerp- en simulatiemogelijkheden die een revolutie teweeg zal brengen in ons portfolio”, aldus James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Wij hebben hiervoor succesvol de kracht van computationele wetenschap gecombineerd met AI en HPC, waardoor de tools nieuwe dimensies krijgen en alle gebruikers ervan meer kracht en flexibiliteit dan ooit tevoren om hun digitale transformatie effectief mogelijk te maken en toekomstbestendiger te worden.”

Meer informatie over Altair HyperWorks 2023

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Peter Gloudemans (AddIT Benelux)

Peter Gloudemans is sinds 1996 de eigenaar van AddIT Benelux, gespecialiseerd in PR- en marketingondersteuning voor bedrijven die IT-toepassingen leveren, in vooral de marktsectoren bouw, logistiek en industrie. Daarvoor heeft hij zo'n tien jaar als sales manager en business development manager voor IT-bedrijven gewerkt. Peter heeft weg- en waterbouw (bachelor) en business administration (master) gestudeerd.
Lees meer van: Peter Gloudemans (AddIT Benelux)