Geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr

Geautomatiseerd onderdelenmagazijn

Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr-Werke Ehingen GmbH in Ehingen, Baden- Württemberg. Het nieuwe geautomatiseerd onderdelenmagazijn van Liebherr, één van ’s werelds grootste bouwers van mobiele kranen, gaat vanaf juni 2023 de wereldwijde distributie van onderdelen verzorgen.

Onderdelenmagazijn

Het hart van de logistieke oplossing, die Jungheinrich uit één hand levert, is een zes-gangen geautomatiseerd silo-hoogbouwmagazijn met 18.000 palletplaatsen. Het geautomatiseerd onderdelenmagazijn heeft een lengte van 80 meter, is 75 meter breed en heeft een hoogte van 30 meter. Bovendien beschikt het over een bakken-shuttle-magazijn met driedubbeldiepe opslaglocaties voor in totaal 40.000 bakken, verdeeld over twee gangen.

Met deze logistieke oplossing benut Liebherr de beschikbare ruimte optimaal en kan het zijn handling van goederen optimaliseren. De bouwer van mobiele kranen wil met de ingebruikname van het nieuwe geautomatiseerd onderdelenmagazijn zorgen voor een constant hoge beschikbaarheid van zijn machines over de hele wereld.

Het productassortiment van de Liebherr-fabriek in Ehingen bestaat uit state-of-the-art telescoopkranen en vakwerkmasten op mobiele en rupsonderstellen. Het aanbod loopt uiteen van all-terrein mobiele kranen met 35 ton draagvermogen tot gigantische rupsbandkranen met 3.000 ton draagvermogen.

Naast de bouw van het silo-hoogbouwmagazijn en bakken-shuttle-magazijn levert Jungheinrich de conveyors voor pallets en bakken en zes magazijnkranen van zijn dochteronderneming MIAS. Elke magazijnkraan heeft twee lastopnamemiddelen, die zorgen voor een snelle opslag en overslag van Liebherr-onderdelen.

Warehouse Management Systeem

Het Jungheinrich Warehouse Management Systeem (WMS) stuurt in samenwerking met het ERP-systeem van Liebherr de automatische en manuele processen aan. Alle functies van het WMS zijn volledig afgestemd op de wensen en eisen van Liebherr. Dit omvat onder andere multi-order picking van onderdelen met pick-by/put-to-light en daaropvolgende consolidatie naar orderpallets.

De logistieke oplossing die Jungheinrich voor Liebherr ontwikkelt is flexibel, eenvoudig uit te breiden en berekend op toekomstige groei. Jungheinrich is als enige partner aangetrokken om de planning, het ontwerp en de bouw van dit geautomatiseerd onderdelenmagazijn uit te voeren en levert alle kennis uit één hand.

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers van intralogistieke oplossingen ter wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het inrichten en optimaliseren van magazijnen en distributiecentra; vanaf de inzet van bemande en onbemande heftrucks tot en met rollenbaantechniek, geautomatiseerde magazijnen en magazijninrichting. Jungheinrich produceert in eigen fabrieken en levert alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen, heftrucktrainingen en service. Bij de Nederlandse vestiging in Alphen aan den Rijn werken ongeveer 430 medewerkers. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 18.000 medewerkers en vestigingen in meer dan 40 landen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.