Duurzaam en circulair impact realiseren met (toe)leveranciers in de keten

Duurzaamheidsdoelen Duurzaamheidsinitiatieven Technologie en klimaatverandering

Een alarmerend rapport van het IPCC over klimaatverandering en de inmiddels zichtbare gevolgen daarvan. Ook weer deze zomer met wateroverlast, grote hitte en bosbranden. De roep om duurzamer produceren en consumeren en een circulaire economie wordt groter. Maar is met duurzaamheid en circulariteit wel business te bedrijven?

Vier masters laten hun stem hierover horen tijdens verschillende STEM van de Master’s, die STEM Marketing dit najaar organiseren rondom de businesskanten en -kansen van duurzaamheid en circulariteit.

Rol leveranciers

Na de doorkijk in duurzame impact op organisaties door Gabby van Meer op 23 september laat woensdag 13 oktober Erick Wuestman zijn STEM horen over hoe je als onderdeel van een supply chain invloed hebt op de duurzame en circulaire prestaties van jezelf, je leveranciers en je afnemers.

Maar wat vraagt dat van deelnemende bedrijven? Hoe houd je een samenwerkingsverband/ ecosysteem dynamisch en actueel? Welke handvatten zijn er om impact te realiseren? En hoe spreek je daar je toeleveranciers/ketenpartners op aan en daag je hen uit?

Erick biedt inzicht in middelen die hij hanteert om te zorgen dat je een juiste match creëert tussen de partners in het systeem. Daarbij zullen aansprekende voorbeelden de revue passeren. Sommige daarvan zijn relatief eenvoudig inpasbaar, andere vragen een complete kanteling van businessperspectieven en sturen aan op nieuwe eigendomsstructuren.

Zo illustreert Erick een breed spectrum aan mogelijkheden en zet hij de deelnemers aan tot reflectie op hun situatie en de kansen die dit biedt. En gaat hij met de deelnemers in deze masterclass het gesprek aan over waar zij hun mogelijkheden zien, of juist nog niet. En, hoe dit een juiste kant op te masseren.

Datum : woensdag 13 oktober 2021
Tijd : 15.00 – ca. 17.15 uur
Locatie: Interface | Scherpenzeel & Online | TEAMS

Meer informatie over dit event

Erick Wuestman

Erick Wuestman is adviseur Circulaire Economie bij KplusV. Hij heeft ruime ervaring als begeleider van opdrachtgevers met hoge circulaire ambities, maar schakelt ook frequent met partijen die aan het begin staan van hun zoektocht naar circulair perspectief.

Erick is mede oprichter van verschillende samenwerkingsverbanden die maakindustrie, aanbieders en afnemers verbindt en heeft in uiteenlopende branches ervaring opgedaan met het stimuleren van innovaties.

Vanuit een onder zijn hoede ontwikkelde manier van innovatiegericht inkopen (Rapid Circular Contracting / RCC) zijn inmiddels ruim 50 trajecten gerealiseerd waarin bedrijven zich hebben kunnen ontwikkelen tot koplopers in circulaire oplossingen en resultaten.

Zo krijgt het begrip Economie binnen Circulaire Economie echt de lading die het verdient: een aangename en verantwoorde manier om goed geld te verdienen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.