Aventics series 625: optimale drukregeling met elektronische proportionele drukregelklep

Drukregelklep

Emerson heeft de nieuwe AVENTICS Serie 625 Sentronic elektronische proportionele drukregelklep aangekondigd. Met een regelafwijking van minder dan 0,5% zijn deze kleppen ontworpen voor nauwkeurige drukregeling en bieden ze de flexibiliteit die nodig is voor geavanceerde pneumatische controletoepassingen. De bijgeleverde data-acquisitiesoftware (DaS) maakt snelle opstart, monitoring en bediening rechtstreeks op een plc mogelijk.

“In apparatuur waar hoge precisie vereist is, zoals bij vlam snijden en laseroogchirurgie, zijn nauwkeurigheid en controle zeer belangrijk,” aldus Nicolas Jacquet, directeur productbeheer voor Emerson’s discrete automatiseringsactiviteiten. “De Series 625 Sentronic drukregelkleppen zijn ontworpen om druk, stroom, vermogen, snelheid, afstand en hoekposities precies te regelen. Ze maken deel uit van het uitgebreide AVENTICS-assortiment van cilinders, kleppen, luchtvoorbereiding en drukregelaars, en vormen een kerntechnologie voor fabrieksautomatisering.”

De vier klepgroottes, variërend van 1 millimeter tot 20 millimeter, ondersteunen een breed scala aan debieten, van 55 liter per minuut tot 4700 l/min. De drukcapaciteiten van de elektronische proportionele drukregelklep varieert van vacuümniveaus tot 50 bar. Dit kan het aantal benodigde kleppen in een machinedesign verminderen. De behuizing is beschikbaar in messing, aluminium of roestvrij staal en de afdichtingsmaterialen in nitril (NBR) of fluorelastomeer (FKM) opties. Er zijn ook drie soorten connectoren: M12 5-pins, M12 8-pins en M16 7-pins.

Naarmate ontwikkelings- en productieprocessen steeds korter worden, worden snelle opstartprocedures en betrouwbare, controleerbare productieprocessen steeds belangrijker. Met de DaS-software kunnen operators de roportionele drukregelkleppen diagnosticeren, controleren, repareren of individueel configureren. Ze kunnen ook cascade-regelingen uitvoeren wanneer toepassingen uitzonderlijke precisie en andere complexe regelkringen vereisen. De uitgebreide reeks diagnostische en bewakingsfuncties omvat invoerdruk, gecommandeerde druk, interne temperatuur en ethernetcommunicatie.

Meer informatie over de AVENTICS Series 625 Sentronic elektronische proportionele drukregelklep.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.