Nieuwe drukregelaar van Emerson verbetert betrouwbaarheid waterstofvoertuigen

Drukregelaar

Emerson heeft de TESCOMTM HV-7000-serie tweetraps drukregelaars op de markt gebracht. Deze is ontworpen om de brandstofefficiëntie te maximaliseren en de betrouwbaarheid van waterstofvoertuigen te verbeteren. De HV-7000 drukregelaar is eenvoudig te installeren en bieden een stabiele toevoerdruk, hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur voor zware voertuigen die worden aangedreven door brandstofcellen of verbrandingsmotoren op waterstof.

Drukregelaar met tweetraps drukreductie

De HV-7000 drukregelaar beschikt over tweetraps drukreductie en een positieve afdichting die is ontworpen om waterstof onder alle debietomstandigheden met optimale druk aan de brandstofcel te leveren, zelfs naarmate de waterstofopslagtank van het voertuig leegraakt. De tweetraps drukreductie vermindert het verval van inlaatkarakteristieken aanzienlijk in vergelijking met eentraps drukregelaars, en het ontwerp met positieve afdichting biedt superieure afsluitprestaties. Samen kunnen deze eigenschappen de brandstofkosten minimaliseren, evenals het risico op defecte onderdelen en stilstand.

“Betrouwbare voertuigen met een superieure brandstofefficiëntie zijn waardevolle middelen die de totale eigendomskosten minimaliseren en de rijtijd maximaliseren voor bedrijven die een vloot van vrachtwagens of bussen op waterstof exploiteren”, zegt Fabrice Jannet, directeur business development voor waterstof bij Emerson discrete automation. “Een winstgevend voertuigpark staat of valt bij de componenten. Daarom is de TESCOM HV-7000 drukregelaar speciaal ontworpen voor automotive doeleinden, met een reeks innovatieve functies die de brandstofefficiëntie en betrouwbaarheid van waterstof verbeteren in een ontwerp dat eenvoudig te installeren is voor system integrators.”

De meest voorkomende oorzaak van defecte drukregelaars is vervuiling, waardoor zachte materialen zoals zittingen en afdichtingen beschadigd kunnen raken. Dit veroorzaakt lekkage en voertuiguitval. HV-7000-functies zoals “tied valve stems”, geïntegreerde filters en gepatenteerde redundante afdichtingen maken de regelaar bestand tegen vervuiling, waardoor de levensduur en rijtijd van het voertuig wordt verbeterd.

Levensduur

Het redundante afdichtingsontwerp van de drukregelaar verlengt de levensduur als één van de afdichtingen slijtage vertoont; het filter vangt vaste deeltjes op die tijdens de installatie ontstaan voordat ze in contact kunnen komen met zachte materialen, en de spindel gaat vervuiling en slijtage van de zitting tegen. Het voorkomen van verontreiniging en daaruit voortvloeiende lekken kan helpen om brandstofverlies, veiligheidsrisico’s, systeemschade en stilstand van apparatuur te voorkomen.

Naast de voordelen voor de gebruiker van het voertuig is de HV-7000 ook ontworpen om fabrikanten van brandstofcelsystemen en system integrators te helpen de pressure regulator zo snel mogelijk in hun systeem te monteren. De drukregelaar is compact en licht, heeft een vlakke vorm en montagegaten die speciaal zijn ontworpen om de regelaar tegen andere vlakke oppervlakken in het systeem te monteren. Deze eenvoudige installatie helpt de productie- en aanschafkosten te verlagen en vergemakkelijkt het opschalen bij toenemende productievolumes in vergelijking met andere drukregeltechnologieën.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.