De toekomst van micro-elektronica: vakbeurs SMTconnect

SMTconnect

De wereld van micro-elektronica heeft een snel evoluerende dynamiek, en om aan de voorhoede van deze innovaties te blijven, is er behoefte aan platforms die expertise, innovatie en netwerkmogelijkheden samenbrengen. Een dergelijk platform is de vakbeurs SMTconnect. Voor engineers en professionals in de sector is dit evenement een onmisbare gelegenheid om de nieuwste trends en technologieën in de wereld van de micro-elektronica te ontdekken.

SMTconnect: een ontmoetingsplaats voor experts in de micro-elektronica

De SMTconnect beurs, die al sinds 1987 wordt gehouden, onderscheidt zich als een unieke tentoonstelling in Europa met een duidelijke focus op het volledige productieproces van micro-elektronische samenstellingen. Het speciale aandachtsgebied van de beurs is oppervlaktemontage. Echter, het volledige spectrum van materialen, componenten, modules, printplaten, assemblage/verbindingstechnologieën tot aan coating en testsystemen wordt ook tentoongesteld.

Het is niet alleen een tentoonstelling, maar ook een platform voor kennis over elektronicaproductie. Jaarlijks keert een groot aantal experts terug naar de vakbeurs SMTconnect om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en om te netwerken met gelijkgestemden.

Unieke atmosfeer en gelegenheid voor diepgaande gesprekken

Wat de vakbeurs SMTconnect onderscheidt, zijn de directe netwerkmogelijkheden en de focus op kwalitatieve interacties. Andreas Keller, CEO van SmartRep GmbH: “Voor ons is de SMTconnect onze belangrijkste en een echte ‘verbindende’ vakbeurs. We ontmoeten hier onze volledige klantenbasis en hebben tijd voor intensieve uitwisseling.”

Christel Kiechle, CEO van pb tec solutions GmbH, voegde eraan toe dat de unieke sfeer en overzichtelijke grootte van de beurs ervoor zorgen dat zowel klanten als exposanten vaak meer tijd en ruimte hebben voor discussies dan op veel andere, veel grotere vakbeurzen.

Innovatie in hart en nieren: “Driving Manufacturing Forward”

Miniaturisatie neemt toe. Er is een trend richting oplossingen zoals 3D-MID en geavanceerde verpakkingen. Multi-chip modules worden ook populairder. Deze ontwikkelingen stellen hogere eisen. Complexe systemen moeten hieraan voldoen. Ook de gebruikte materialen en processen moeten beter zijn. De SMTconnect evolueert voortdurend om aan de behoeften van de industrie te voldoen.

De organisator, Mesago Messe Frankfurt, heeft besloten om de tentoonstellingsruimte van de SMTconnect te comprimeren om zo de nadruk te leggen op het platform voor kennis van elektronicaproductie. Deze veranderingen bevorderen de kwalitatieve interacties tussen de exposanten en de bezoekers van de vakbeurs.

SMTconnect samenwerking met PCIM Europe

In het komende jaar zal er een nauwere samenwerking zijn tussen de vakbeurs SMTconnect en de PCIM Europe, de toonaangevende internationale ontmoetingsplaats voor vermogenselektronica. Deze samenwerking stelt experts in staat om een uitgebreide blik te werpen op het volledige productieproces, van micro-elektronica tot vermogenselektronica.

Dankzij de synergie-effecten kunnen experts uit beide velden oplossingen creëren die voldoen aan de eisen van verschillende toepassingsgebieden. Denk hierbij aan de automobielsector, consumentengoederen, industriële technologie en meer.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie