Nieuwe generatie DCN-framework gestuurde open automatiseringsinfrastructuur

Automatiseren van productieprocessen DCN-framework

Met de snelle vooruitgang in technologie introduceren bedrijven als Schneider Electric, Intel en Red Hat innovaties die de toekomst van industriële besturingssystemen vormgeven. Een van deze vooruitstrevende ontwikkelingen is het DCN-framework (Distributed Control Node).

DCN-framework en digitale transformatie

Het DCN-framework, een uitbreiding van Schneider Electric’s EcoStruxure Automation Expert, markeert een interessante stap vooruit in de digitale transformatie van industriële automatisering. Dit framework biedt industriële ondernemingen de mogelijkheid om over te stappen naar een softwaregedefinieerde plug-and-produce oplossing. Het resultaat? Een verbetering van operaties, gegarandeerde kwaliteit, verminderde complexiteit en geoptimaliseerde kosten.

De samenwerking tussen Schneider Electric, Intel en Red Hat is gericht op het stimuleren van interoperabiliteit en portabiliteit binnen de industrie, in lijn met de doelstellingen van het Open Process Automation Forum (OPAF). Dit initiatief heeft geleid tot een moderne, netwerkgebaseerde ervaring die de weg vrijmaakt voor de volgende generatie van industriële besturing. Nathalie Marcotte, Senior Vice President Process Automation bij Schneider Electric, benadrukt het belang van het DCN-framework in het stimuleren van een open automatiseringsaanpak. Deze aanpak biedt industriële bedrijven de vrijheid om technologie rond hun specifieke bedrijfsbehoeften te vormen.

ACP en DCN

Het DCN-framework bestaat uit twee hoofdcomponenten: een geavanceerd computerplatform (ACP) en het DCN zelf. Het ACP overziet de control workload, biedt essentiële besturings- en automatiseringsmogelijkheden, en faciliteert virtualisatie en bewaking. Het DCN daarentegen, draait op energiezuinige industriële systemen met Intel Atom x6400E-serie processors, ontworpen voor besturingen en gemengde kritieke werklasten.

Deze samenwerking heeft geresulteerd in een open en flexibele softwaregedefinieerde infrastructuur. Christine Boles, Vice President van Intel’s Network and Edge Group, beklemtoont de overgang van apparaten met een vaste functie naar dynamische op software gebaseerde infrastructuren. Intel’s inzet voor open systeembenaderingen binnen zijn ecosysteem speelt een belangrijke rol in deze transitie.

Red Hat speelt ook een belangrijke rol in dit partnerschap. Zij ondersteunen de fabrikanten bij het implementeren van autonome operaties op de werkvloer. Francis Chow, Vice President en General Manager bij Red Hat, vind een consistente platformbenadering zeer belangrijk. Vooral in het bouwen van schaalbare, softwaregedefinieerde fabrieken en operaties. Deze aanpak maakt geavanceerde automatisering en interoperabiliteit mogelijk, en opent de deur naar de exploratie van AI, edge computing en meer.

Een live demonstratie van het DCN-framework wordt getoond op het 2024 ARC Industry Leadership Forum in Orlando, Florida. Meer informatie bij Schneider Electric.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.