EcoStruxure Automation Expert verbetert IT-integratie met industriële automatisering

EcoStruxure Automation Expert

Schneider Electric, leverancier in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigde tijdens Hannover Messe versie 22.0 van EcoStruxure Automation Expert aan. Hiermee worden de mogelijkheden van ’s werelds eerste softwaregerichte universele automatiseringssysteem verder verbeterd.

Verpakte consumentengoederen, logistiek, water- en afvalwateractiviteiten hebben nu de volgende generatie automatiseringsmogelijkheden en operationele flexibiliteit met EcoStruxure Automation Expert v22.0 inclusief:

  • uitgebreide informatie voor segmentfuncties en apparaten voor energiebeheer;
  • verbeterde gebruikerservaring (UX) in de buildtime-tool;
  • versterkte ingebouwde cyberbeveiliging;
  • ondersteuning voor aanvullende technische invoerformaten, waaronder DEXPI (gebaseerd op ISO15926) en Excel;
  • ondersteuning voor Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans en verbeterde documentatie.

Belangrijk is dat de oplossing ook end-to-end digitale continuïteit biedt door nauwe integratie met AVEVA-applicaties. EcoStruxure Automation Expert kan verbinding maken met AVEVA Engineering en fabrieksontwerpgegevens importeren voor geautomatiseerde bulkengineering. Het maakt ook schaalbare visualisatie voor de bedrijfscontrolekamer mogelijk door integratie met AVEVA System Platform.

Automatiseringssoftware loskoppelen van hardware

Het automatiseringssysteem biedt meer flexibiliteit en controle door automatiseringssoftware te scheiden van de hardware. Hierdoor krijgen alle ondernemingen de vrijheid om hun afhankelijkheid van bedrijfseigen industriële automatisering te doorbreken.

Universeel automatisering digitaal ecosysteem

Naast het bieden van digitale continuïteit en naadloze integratie met complementaire software, stelt het universele automatiseringssysteem ook verschillende entiteiten, zowel intern als extern, in staat om samen te werken om de beste oplossing te creëren voor specifieke marktuitdagingen.

EcoStruxure Automation Expert is ’s werelds eerste universele automatiseringsoplossing en maakt deel uit van een ecosysteem dat op dezelfde manier werkt als een app store voor automatisering waar leveranciers, eindgebruikers en OEM’s een gemeenschappelijke automatiseringssoftwarelaag over hun technologie delen. Deze technologische samenwerking stimuleert de ontwikkeling van draagbare, interoperabele, “plug and produce” automatiseringsoplossingen die industriële ondernemingen gemakkelijk kunnen integreren, ongeacht het merk.

EcoStruxure Automation Expert onderscheidingen

Sinds de introductie eind 2020 heeft het automatiseringssysteem Expert talloze erkenningen en onderscheidingen ontvangen voor innovatie en productexcellentie. Meest recent ontving EcoStruxure Automation Expert de 2022 Engineer’s Choice Award for Software: MES, MOM.

“Onze klanten noemen universele automatiseringssysteem nog steeds een ‘game changer’ voor industriële automatisering, engineering en bediening”, zegt Fabrice Jadot, Senior Vice President, Next Generation Automation, Schneider Electric. “Industriële flexibiliteit en duurzaamheid zijn nog nooit zo belangrijk geweest, gezien de zeer volatiele markt van vandaag. Met het automatiseringssysteemstreven onze industriële ondernemingen naar 100% technische efficiëntie, klaar voor 100% effectiviteit en nu 100% toekomstbestendig.”

EcoStruxure Automation Expert v22.0 is de volgende in een doorlopende reeks updates en verbeteringen die Schneider Electric minstens twee keer per jaar op de markt brengt.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.