Componentreiniging is een kwaliteits- en concurrentiefactor

Materials+Eurofinish+Surface event parts2clean

Het naleven van gedefinieerde reinheidsspecificaties is een essentieel criterium voor kwaliteitsgerichte en duurzame productie in alle industriële sectoren. parts2clean van 11 tot 13 oktober 2022 op het jaarbeursterrein in Stuttgart (Duitsland) zal laten zien hoe dit op een stabiele, efficiënte en hulpbronnen-besparende manier kan worden gedaan, zelfs met hogere eisen voor deeltjes- en filmische reinheid.

Bedrijven uit industriële sectoren zoals machine- en installatietechniek, medische, chemische en farmaceutische technologie, de auto- en toeleveringsindustrie, hydrauliek en pneumatiek en de productie van halfgeleiderproductieapparatuur staan voor nieuwe uitdagingen als het gaat om het reinigen van componenten. Redenen hiervoor zijn strengere specificaties voor fijnstof en filmische reinheid, nieuwe producten, materialen en productietechnologieën, evenals de automatisering en digitalisering van de productie. Bovendien worden er hogere eisen gesteld aan de energie- en hulpbronnenefficiëntie van het reinigen van componenten. Als hét internationale informatie- en inkoopplatform op het gebied van onderdelen- en oppervlaktereiniging presenteert parts2clean hiervoor oplossingen en kennis. Als ’s werelds enige vakbeurs bestrijkt het alle segmenten van de industriële reinigingstechnologie en zijn alle relevante leveranciers vertegenwoordigd. De toonaangevende vakbeurs wordt gehouden van 11 tot 13 oktober 2022 op het jaarbeursterrein in Stuttgart (Duitsland).

parts2clean: oplossingen voor alle industrieën, materialen en technologieën

Met zijn industrie-, materiaal- en technologie-overschrijdend aanbod geeft parts2clean gebruikers uit alle gebieden van productie, herfabricage en recycling een uitgebreid overzicht van technologieën, procedures, processen en ontwikkelingstrends. De exposanten zullen tal van nieuwe en doorontwikkelde producten en diensten presenteren. Deze omvatten innovatieve installatieconcepten, energie-efficiënte droogtechnieken, reinigingsmedia en oplossingen voor het regelen, bewaken en controleren van reinigings-, spoel- en droogprocessen voor natchemische processen, evenals technologieën voor droge reiniging en reinheidscontrole. Deze innovaties zijn bedoeld om de reiniging van componenten aan te passen aan gewijzigde of hogere eisen. Hierdoor kan het kwaliteits- en efficiëntiepotentieel worden benut, wat bedrijven ondersteunt om hun concurrentiepositie toekomstgericht te borgen en uit te breiden.

Kaderprogramma voor effectieve kennisoverdracht

Ook het veeleisende ondersteunende programma bij parts2clean draagt hieraan bij. Zo biedt de speciale show “Componentenreinheid – een holistische kijk op de procesketen” – bezoekers de mogelijkheid om alle stappen voor het reinigen van componenten live te volgen.

Het driedaagse, in het parts2clean geïntegreerde specialistische forum, biedt gelijktijdig vertaalde (Duits en Engels) presentaties van vooraanstaande experts, kennis- en ervaringsrapporten over verschillende onderwerpen en trends in industriële onderdelen- en oppervlaktereiniging, evenals over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van reinigingstechniek.

Exposantenpresentaties en de geconcentreerde kennisoverdracht maken een bezoek aan parts2clean een must voor alle gebruikers, die hun productkwaliteit en concurrentiepositie op lange termijn willen verzekeren.

Meer informatie bij de vakbeurs parts2clean

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie