Technologieforum over AGV’s en AMR’s

Technologieforum AGV Fulfilment

Het Technologieforum vind plaats op 22 september 2021 in Stuttgart. Onbemande voertuigen (autonomous guided verhicles, AGV’s) en mobiele robots (autonomous mobile robots, AMR’s) zijn een sleutelelement bij het opzetten van een snelle, betrouwbare en economische intralogistiek. Kunstmatige intelligentie (AI), in het bijzonder het deelgebied machine learning (ML) en groeiende netwerken bieden nieuwe toepassingen in productie en andere gebieden. Door het delen van omgevingsinformatie via de cloud kunnen autonome voertuigen zich op een coöperatieve manier organiseren en routes door fabrieken en magazijnen plannen. Daarnaast verbeteren fabrikanten de relatie tussen installatieruimte en laadvermogen.

Programma

De auto-industrie is altijd een aanjager geweest van nieuwe automatiseringstechnologieën. Volkswagen behandelt de IT-eisen in AGV-projecten, met aandacht voor de architectuur en beveiligingsaspecten. BMW onderkent de behoefte aan innovatieve logistieke oplossingen en richtte in december 2020 de spin-off Idealworks op. Dit bedrijf doet verslag van de spin-off en bespreekt digitale simulatie als uitgebreide trainingsmethode voor robots en andere machines.

Node Robotics gaat in op flexibele AMR-vloten en hun architectuur, netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden. Ook hier illustreren voorbeelden van gebruik in reële omgevingen de praktische relevantie. Het Fraunhofer Institut für Materialfluss und Logistik (IML) geeft inzicht in onderzoek met behulp van de transportrobot Loadrunner. Er wordt ingegaan op agile ontwikkeling, het gebruik van AI in de praktijk en de ontwikkeling van autonome systemen.

Vanuit Bosch Rexroth wordt de geautomatiseerde toolchain en nieuwe benaderingen in de levenscyclus van robotica-software besproken. Behalve op het waarborgen van productportabiliteit gaat de lezing in op de technische implementatie in de praktijk.

TofMotion presenteert mobiele buitentoepassingen met time-of-flight camera’s en de simulatie van omgevingscondities. Het Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung (IPA) is vertegenwoordigd met onderzoeksthema’s, waaronder ontwikkelingen van het ‘I Progress Center’ van de Fraunhofer-instituten IPA en IAO (Arbeitswirtschaft und Organisation). Daarbij gaat het met name over de mogelijkheden van optimaal verdeelde opdrachten en complexe combinaties van individuele opdrachten op robots. Daarnaast wordt zelfgeoptimaliseerde padplanning besproken en navigatiesoftware die autonoom de kinematica van een mobiel systeem identificeert, bijvoorbeeld om zelfstandig beschermde gebieden te bepalen.

Het Institut für Integrierte Produktion Hannover bespreekt de mobiele mens-machine-interactie en de uitdagingen die dit met zich meebrengt bij het gebruik van AGV’s. Daarnaast wordt inzicht geboden in het gebruik van augmented reality, spraak- en gebarengebaseerde besturing en de herkenning van financieringshulpmiddelen door AI.

Technologieforum

Het technologieforum is bedoeld voor gebruikers, leveranciers, fabrikanten en ontwikkelaars van automatiseringsoplossingen in goederenstroom, logistiek, productieautomatisering en servicerobotica. Organisator is de Verein zur Förderung produktionstechnischer Forschung e. V. (FpF) in Stuttgart.

Het forum vindt plaats in de Filderhalle in Leinfelden-Echterdingen, net ten zuiden van Stuttgart. Naast de lezingen is er een expositieruimte waar AGV-fabrikanten en technologieaanbieders hun producten tonen. Als er corona-gerelateerde eisen zijn, kan het evenement ook hybride of geheel virtueel worden gehouden.

De deelnameprijs van € 590 is inclusief deelname aan alle lezingen, de congresbundel, lunch en drankjes en snacks tijdens de pauzes. U kunt zich hier aanmelden.

Bron: Robot Magazine

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie