Cadmes gaat deel uitmaken van de Bechtle Groep

Cadmes

Cadmes Benelux (Cadmes B.V. en Cadmes Systems B.V.) gaat deel uitmaken van Bechtle AG, het grootste Duitse IT-systeemhuis met additionele e-commerce dochterondernemingen in 14 Europese landen. Hiermee wordt de marktpositie van Bechtle als grootste SOLIDWORKS partner en leverancier van productontwikkelingsoplossingen op het gebied van Product Lifecycle Management (PLM) ook uitgebreid naar de Benelux.

De CAD/CAM/PLM resellers van de Bechtle Groep bestaan verder uit SolidLine, Solidpro, Coffee, HCV Data en DPS Software in Duitsland, Planetsoftware in Oostenrijk en Solid Solutions in Zwitserland. En binnenkort dan ook Cadmes in Nederland en België. In totaal werken er bij deze resellers ruim 880 medewerkers. De Bechtle Groep is al 11 jaar een partner van Dassault Systèmes voor het marktleidende SOLIDWORKS-portfolio en heeft daardoor de hoogste certificeringstatus.

Cadmes Benelux blijft Cadmes Benelux

Gerbert Thelissen blijft CEO van Cadmes Benelux. Samen met COO Anoek Schellings, CFO Wouter van Erp en CTO Bas Koomen blijven zij het directieteam vormen. Wiek Schellings, oprichter en president van Cadmes, verlaat het bedrijf gezien zijn geplande pensioen. Cadmes blijft actief onder de gevestigde naam.

Wiek Schellings, oprichter en president van Cadmes: “Als oprichter van Cadmes heb ik de afgelopen 30 jaar met inspiratie de CAD/CAM-technologie zien ontwikkelen tot wat we nu PLM-systemen noemen. Fascinerend om te zien hoe creatief onze klanten deze technologie ingezet hebben om innovatief en productief mee te blijven spelen met de top van de internationale ontwerp- en maakindustrie. Ik ben in het bijzonder trots op onze medewerkers die deze shift in al die jaren met veel inzet en betrokkenheid bij onze klanten hebben geïmplementeerd. Nu PLM meer en meer een onderdeel wordt van een groter IT-domein, is het een logische stap om aansluiting te zoeken bij een partner die dit al jaren met groot succes internationaal uitrolt. Bechtle is daarom voor Cadmes een ideaal business platform voor de volgende groeifase.”

Gerbert Thelissen, CEO van Cadmes Benelux: “Wij zijn erg blij met de volgende stap die Cadmes gaat zetten. Net als wij heeft ook Bechtle een sterke klantfocus. Samen zijn we nog beter in staat om meer waarde voor onze klanten en business partners te creëren door meer kennis, diensten en innovatiekracht te bieden. Hierdoor versterken wij onze positie als marktleider in de Benelux en we creëren kansen om ook buiten die grenzen internationaal van betekenis te zijn.”

Uwe Burk, EVP Bechtle Systemhaus Holding AG: “We’re pleased to welcome the great Cadmes Benelux team to join Bechtle and its strategic CAD/CAM/PLM Business Unit. We’re looking forward to leverage the synergies from joint expertise in SOLIDWORKS, 3DEXPERIENCE WORKS and the 3DEXPERIENCE Platform for the benefits of our valued customers.”

Over Cadmes

Cadmes, opgericht in 1991, is in de Benelux een toonaangevende partner voor maakbedrijven op het gebied van Smart Industry en procesoptimalisatie met merken als SOLIDWORKS, 3DEXPERIENCE, Mastercam, Tacton en Cimatron. Het hoofdkantoor is gelegen in ‘s-Hertogenbosch en daarnaast zijn er vestigingen in Almelo en het Belgische Merelbeke en Gosselies.

Over Bechtle

Bechtle AG is één van Europa’s toonaangevende IT-bedrijven met 75 systeemhuizen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en 24 e-commerce dochterondernemingen in 14 Europese landen. Het bedrijf is opgericht in 1983 en het hoofdkantoor is gelegen in het Zuid-Duitse Neckersulm. Er werken ruim 12.000 medewerkers. Bechtle biedt meer dan 70.000 klanten uit de industriële, handels-, financiële en publieke sector een uitgebreid, leveranciersonafhankelijke portefeuille die alle aspecten van IT-infrastructuur en bedrijfsvoering omvat.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.