3D-Experience Solidworks voor creatieve makers en ambitieuze studenten

hbo-studenten campussen trainingen Structuur Continu leren Innovatief werken

Dassault Systèmes introduceert 3D-Experience Solidworks voor creatieve makers en ambitieuze studenten

Dassault Systèmes heeft tijdens het event 3D-Experience World 2021 de oplossingen ‘3D-Experience Solidworks for Makers’ en ‘3D-Experience Solidworks for Students’ geïntroduceerd. Deze nieuwe cloudgebaseerde oplossingen bieden makers en studenten toegang tot een complete digitale samenwerkingsomgeving voor ontwerpen, engineering en innoveren.

Projecten delen met creatieve community

3D-Experience Solidworks for Makers komt in de tweede helft van 2021 beschikbaar en stelt makers en mentoren in staat om gezamenlijk ideeën te realiseren. De nieuwe cloudoplossing bestaat uit de applicaties 3D-Experience Solidworks Professional, 3D Creator en 3D Sculptor, en biedt mogelijkheden om projecten te delen met de wereldwijde creatieve community Madein3D. Deze community wordt door Dassault Systèmes gecoördineerd om makers, influencers en innovators te inspireren en te helpen.

Beter voorbereiden op arbeidsmarkt

3D-Experience Solidworks for Students is vanaf mei 2021 beschikbaar. Deze oplossing helpt studenten zich beter voor te bereiden op een competitieve arbeidsmarkt. Zij kunnen daarmee de vaardigheden verbeteren waar bedrijven tegenwoordig naar op zoek zijn, zoals engineering, projectmanagement en businessintelligence. De oplossing bevat de applicaties 3D-Experience Solidworks Student, 3D Designer Student, Collaborative Business en Industry Innovator. Ook krijgen studenten toegang tot een community van leeftijdsgenoten en experts op het 3D-Experience-platform en kunnen zij twee internationaal erkende certificeringen behalen.

“Van producten naar een platform en van connecties naar relaties: 3D-Experience Solidworks transformeert de manier waarop makers en studenten leren, samenwerken en innoveren”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van Solidworks bij Dassault Systèmes. “Studenten krijgen de beschikking over de beste tools voor het ontwikkelen van vaardigheden die veel bedrijven tegenwoordig zoeken. Makers kunnen deel uitmaken van een community die dezelfde passie heeft voor het ontwikkelen van producten en innovaties en elkaar daarbij helpen. Beide groepen krijgen toegang tot de kennis en ervaring die nodig is voor het creëren van marktveranderende experiences. Het is een nieuwe manier om onze traditionele Solidworks-applicaties te gebruiken en te beheren via het 3D-Experience-platform.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie