Betaalbare carbon automatiseringsoplossingen op automatica

Refitech

Op de vakbeurs automatica, die van 21 t/m 24 juni 2022 in München wordt gehouden, presenteert Refitech de in eigen beheer ontwikkelde, betaalbare carbon robotarmen op stand 119 in hal B4, in het Holland Paviljoen. Ook te zien op de stand zijn de eveneens 3D gevormde, lichtgewicht carbon behuizingen voor machines en apparaten. Deze zijn niet alleen ideaal voor toepassingen waar gewicht een key-factor is. Vanwege de maatvastheid, thermische stabiliteit en chemische resistentie zijn ze perfect voor een range aan veeleisende toepassingen.

Refitech heeft de eigen serie carbon robotarmen ontwikkeld om te voldoen aan de vraag naar betaalbare oplossingen voor industriële robotisering. Vanwege het lage gewicht en grote stijfheid zijn carbon componenten de beste oplossingen voor situaties waarin robots op hoge snelheid en met de grootste nauwkeurigheid moeten werken. Door het nieuwe gestandaardiseerde productieproces van Refitech zijn deze robotarmen ook qua kostprijs sterk concurrerend ten opzichte van zwaardere stalen en aluminium alternatieven.

‘We maken bij Refitech al jaren klant-specifieke carboncomponenten voor industriële automatisering en robots. Juist als het gaat om hoge snelheden en precisie is composiet het voor de hand liggende materiaal, zegt Bas Nijpels, Sales Manager bij Refitech. ‘Het gebruik van robots krijgt een steeds grotere rol in allerlei productie-omgevingen. Deze systemen moeten niet alleen efficiënt werken, energiezuinig en bedrijfszeker zijn, maar het moet uiteindelijk ook betaalbaar blijven. Op basis van die filosofie hebben we onze kennis ingezet om een eigen serie robotarmen te ontwikkelen. ’

Hij gaat verder: ‘Omdat het een gestandaardiseerd proces is, kunnen de matrijs-investeringen en de engineeringkosten relatief laag blijven. Daarnaast heeft Refitech de mogelijkheid om de armen in eigen beheer zowel in Nederland als in China te produceren, afhankelijk van de gevraagde aantallen. Als de eindgebruiker de voordelen van een beter presterende machine meeneemt in de kostprijs, zoals het eigenlijk hoort, dan kan het toepassen van deze lichtgewicht carbon robotarmen een integrale kostprijsverlaging betekenen van wel 15 tot 25%  ten opzichte van stalen of aluminium alternatieven. Bij een eerlijke vergelijking komt carbon er vaak als winnaar uit.’

De Automatica beurs in München geldt als één van de leidende internationale beurzen voor ‘smart automation’ en robotics’. Aan deze tweejaarlijkse beurs deden in 2018 892 verschillende internationale standhouders mee. De beurs trok toen bijna 46.000 bezoekers uit 89 landen (25% Duitsland), die heel gericht op zoek waren naar oplossingen en mogelijkheden op het gebied van automatisering. In 2020 kon de beurs geen doorgang vinden vanwege de Covid-pandemie.

Over Refitech

Refitech is gespecialiseerd in de engineering en seriematige productie van industriële composietcomponenten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en levert composietoplossingen voor verschillende markten, waaronder industriële automatisering, UAV-systemen, Aerospace, Mobility en onderdelen voor medische apparatuur. De diensten omvatten composiet engineering, prototyping, serieproductie en assemblage van carbon onderdelen en componenten, en CNC-frezen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.