Batenburg Techniek neemt Magion over

Batenburg Techniek

Versterking voor de divisie Batenburg Industriële Automatisering

Batenburg Techniek N.V. acquireert Magion per 9 november 2021. Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij de automatisering van een duurzaam, veilig en optimaal productieproces. De acquisitie van Magion ondersteunt de ambitie van Batenburg Techniek om de activiteiten in de industriële automatisering verder uit te bouwen.

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek: “Onze strategie is gericht op het verder uitbouwen van specialistische kennis, en daarom vormt Magion een goede aanvulling voor Batenburg Techniek. De inhoudelijke fit is groot en past binnen de ambitie van Batenburg Techniek om met een duurzaam karakter te groeien in de industrie. Met deze overname voegen wij ook nieuwe technologieën en ervaring toe aan ons portfolio en krijgen wij een entree in nieuwe markten.”

Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij een optimaal, veilig en duurzaam productieproces. Dit doet een enthousiast team van ruim 55 medewerkers in Den Haag en Schoten vanuit drie kennisgebieden: process control & safety, production intelligence & optimization en industrial cyber security. De klanten van Magion zijn vooral actief in de procesindustrie.

De drie grootaandeelhouders van Magion zoeken een goed huis om de medewerkers, klanten en het bedrijf onder te brengen voor de volgende fase in hun ontwikkeling.

Toelichting van Ricardo Giele, Managing Director van Magion: “Deze samenwerking maakt ons sterker, we sluiten zowel qua visie als op technologisch gebied op elkaar aan. Voor Magion betekent het aansluiten bij Batenburg Techniek een vergroting van onze slagkracht. We kunnen hiermee onze klanten aanvullende expertises aanbieden en voor onze medewerkers meer kansen creëren om zich verder te ontwikkelen.”

Magion brengt een sterke positie in de procesindustrie en expertise in process control, production intelligence & optimization en industrial cyber security. Anderzijds brengt Batenburg schaalgrootte, R&D en aanvullende expertises zoals industriële elektrotechniek om zo samen verder te werken aan de nieuwe industrie.

Batenburg Techniek

Batenburg Techniek is een technische dienstverlener in het hart van de smart industry. Met ruim 1.200 medewerkers is het sterk in de industriële automatisering, levert het industriële componenten en verzorgt het de installatie ervan. Batenburg Techniek werkt met een duurzame ambitie vanuit drie divisies: Batenburg Industriële Automatisering, Batenburg Industriële Componenten en Batenburg Installatietechniek, en in vijf markten: Industrie/Infrastructuur, Tuinbouw, Installatietechniek, Energietechniek en Maakindustrie.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie