Bart Mans – van stagiair naar mede-eigenaar AT-Automation

AT-Automation

Bart Mans is per 1 januari 2023 ingestapt als partner en is nu samen met oprichter Ard Triepels de trotse eigenaar van AT-Automation. Het industriële automatiseringsbedrijf uit Weert is met de toetreding van Bart Mans tot de directie klaar voor de verdere groei en professionalisering van het bedrijf.

Van stagiair naar mede-eigenaar

Zo’n 8 jaar geleden startte Bart Mans als student Elektrotechniek zijn zoektocht naar een passende stage. Hij was op zoek naar een stageplek binnen een kleine organisatie, niet al te ver van huis en bij een bedrijf met groeipotentie. Zijn doel? Het hele automatiseringsproces van begin tot eind meekrijgen. Van verkoop tot aan de uiteindelijke oplevering. AT-Automation in Weert bleek daarin de perfecte match.

Bart: “Toen ik stage kwam lopen, gaf ik al aan ooit een keer voor mezelf te willen beginnen. Daar heeft Ard naar geluisterd en daarom heeft hij mij vanaf het begin meegenomen in alles wat er in en rondom het bedrijf gebeurde. Ard was en is nog steeds mijn leermeester in ondernemen.”

Tijdens zijn stage is Bart voor het eerst in aanraking gekomen met Ignition, een Amerikaans softwarepakket voor industriële automatisering. Onderdeel van zijn stage was om het eerste Ignition-project binnen AT-Automation te optimaliseren. In korte tijd heeft hij zich gespecialiseerd in dit softwarepakket en van daaruit is er een succesvolle Ignition-afdeling opgebouwd. Zijn jarenlange inzet is, na verschillende functies te hebben bekleed binnen het bedrijf, beloond met het mede-eigenaarschap!

Een helder doel en daar vol voor gaan

Ard: “We zijn op dit moment de meest gespecialiseerde Ignition Integrator in Nederland en België. Het doel is om deze positie te versterken en de afdeling besturingstechniek mee te laten groeien om binnen vijf jaar in beide landen volledige dekking te hebben voor alle disciplines op het gebied van industriële automatisering.”

In zijn nieuwe rol gaat Bart zich voornamelijk bezighouden met innovatie en strategie. Samen met Ard gaat hij meer energie steken in het optimaliseren van het bedrijf en het klaarstomen voor de toekomst. De eerste stap is hiermee gezet.

“Bart heeft de hele Ignition-afdeling mee opgebouwd tot wat hij nu is. Dat is voor een groot gedeelte zijn verdienste. Ik wist dat het zijn droom was om ooit voor zichzelf te beginnen, dus ik wilde hem de kans geven om de afdeling ook in de toekomst nog verder te laten groeien.”, aldus Ard.

Over AT-Automation

AT-Automation is een industrieel automatiseerder van productieprocessen met de hoofdvestiging in Weert en bestaat inmiddels al 17 jaar. Met de toetreding van Bart tot de directie zijn er geen wezenlijke veranderingen in de strategie van het bedrijf. De bestaande focus zal door Ard en Bart gewaarborgd blijven met als doel landelijke dekking voor alle disciplines. De focus van de twee heren blijft liggen op partnerschap, aandacht voor de klant en het nakomen van afspraken.

Ard: “Als iedereen zijn afspraken nakomt, ziet de wereld er een stuk beter uit. Je weet dan waar je van op aan kunt. We zeggen als mensen veel te gemakkelijk dat iets een afspraak is, om vervolgens die afspraak maar niet na te komen. Daarom is afspraak bij ons ook echt afspraak, ook als dat af en toe oncomfortabel is voor ons.”

Meer informatie over AT-Automation

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie