Aveiro: investeren in Portugal

Investeringen

AIDA CCI – Kamer van Koophandel en Industrie van het district Aveiro, nam deel aan ESEF Maakindustrie 2022 als onderdeel van haar project ADE – Aveiro Digital Export. Het hoofddoel van het project is kennis over te dragen over het gebruik van digitale platforms als manier om de internationalisering van bedrijven te bevorderen, door export te verhogen, te versterken en te stimuleren. Een andere doelstelling is het promoten van de regio Aveiro als een bevoorrechte bestemming voor internationale investeringen.

Het benadrukt ook dat de regio Aveiro een solide bedrijfsstructuur heeft, met 43.813 gevestigde bedrijven, wat neerkomt op 26 bedrijven per km2. In 2019 was de omzet van de in de stad gevestigde bedrijven meer dan 15 miljoen euro en de bruto toegevoegde waarde meer dan 3,5 miljoen euro.

Een opvallende groei is te zien in het aantal nieuwe bedrijven in de regio (5.697), met 156 nieuwe bedrijven in high- en medium-high-tech sectoren, wat een stijging van 8% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De belangrijkste sectoren van activiteit in de regio Aveiro zijn industrie (46%) en groot- en detailhandel; reparatie van auto’s en motorfietsen (32%). De belangrijkste industrieën zijn de vervaardiging van metaalproducten (14%) en de vervaardiging van chemicaliën en synthetische of kunstvezels (13%). De aanwezigheid van verschillende multinationale ondernemingen draagt bij aan een sterke lokale en internationale dynamiek, die heeft bijgedragen tot een exponentiële ontwikkeling en relevantie van het bedrijfsleven in het district Aveiro.

Enkele van de top 10 bedrijven in Aveiro met de beste resultaten en/of verkoopvolumes zijn bijvoorbeeld Prio Supply S.A. (vervaardiging van geraffineerde aardolieproducten), Faurecia (vervaardiging van onderdelen en accessoires voor motorvoertuigen) en Amorim Cork Composites, S.A. (vervaardiging en handel in kurk en aanverwante producten, kurkrubber, rubber en derivaten daarvan).

De regio Aveiro heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, wat de grote aantrekkingskracht op het gebied van levenskwaliteit, toerisme en ondernemingsklimaat versterkt. Het is de 7e Portugese stad met de beste levenskwaliteit, vóór Porto en Lissabon. Het heeft ook een milieukwaliteitsindex van 96,2 in 2019.

Er is in 2020 een investering van 337.000 euro gedaan in de bescherming van de biodiversiteit en het landschap van de gemeenten in de regio Aveiro. Het aandeel van het gemeentelijk afval dat wordt voorbereid voor hergebruik en recycling is 78,8%.

Meer informatie over investeringen in de regio Aveiro kunt u hier downloaden (pdf)

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie