Aanwezigheid AIDA CCI op ESEF vruchtbaar

Vakbeurs Solar Solutions TechniShow en ESEF ACHEMA AIDA

Het district Aveiro was aanwezig op de ESEF Maakindustrie 2022, de belangrijkste beurs voor technologische, duurzame en innovatieve productieoplossingen in de Benelux, waarbij ook de branches toelevering en engineering betrokken waren.

Het bezoek vond plaats in de zomer van 2022 en werd verzorgd door AIDA CCI – Kamer van Koophandel en Industrie van het district Aveiro – in het kader van het project ADE (Aveiro Digital Export). Dit is een initiatief dat tot doel heeft de digitale en exportvaardigheden van de kleine en middelgrote ondernemingen van Aveiro te vergroten, om daarmee hun internationale bereik te verruimen.

De Portugese bedrijven profiteerden van de gelijktijdigheid van de vakbeurzen en bezochten ook TechniShow, een andere grote vakbeurs gewijd aan technologie en innovatie, die plaatsvond in de Jaarbeurs Utrecht.

De bezoeken waren bedoeld om de zakelijke expansie van Portugese bedrijven naar de Nederlandse markt en andere markten in Midden-Europa te bevorderen.

Het besluit om deel te nemen maakte het ook mogelijk om het district Aveiro en de onderlinge activiteitensectoren te promoten bij het bedrijfsleven en de instellingen in Nederland. Dit is de juiste weg voor de toekomstige totstandbrenging van institutionele samenwerkingsnetwerken, partnerschappen en handels- & investeringsmogelijkheden die de bedrijven in de regio Aveiro ten goede komen.

Het bezoek bleek nuttig omdat tal van Nederlandse bedrijven belangstelling toonden voor samenwerking met Portugal. Daarnaast heeft de AIDA CCI commerciële en institutionele contacten kunnen leggen waaruit goede zakelijke kansen kunnen voortvloeien.

Meer informatie over Aveiro Digital Export

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie