Aveiro digitale export in cijfers

Nieuwe orders grafiek Digital Export Digital Industry Boost Productiekrimp Waarde

Het ADE-project (Aveiro Digital Export), dat door AIDA CCI – Kamer van Koophandel en Industrie van Aveiro – wordt gepromoot, omvat verschillende soorten initiatieven die tot het einde van deze maand maart zijn ontwikkeld om een productieve en verrijkende ervaring te bieden aan zakenlieden uit het district Aveiro.

ADE integreerde de realisatie van ongeveer 7 verschillende soorten initiatieven waarbij meer dan 500 zakenlieden uit het district rechtstreeks betrokken waren.

In de loop van het project werden 3 verschillende evenementen georganiseerd met als doel kennis te delen over onderwerpen als handel en digitale export en identificatie en studie van doelmarkten: een webinar over digitale handel in de post-pandemische context (oktober 2021); een ander webinar over digitale export (februari 2022) en een sessie over doelmarkten.

Er werden ook twee enquêtes (196 respondenten) ontwikkeld en geanalyseerd om de resultaten en de impact van het project in het algemeen te evalueren.

Met de specifieke doelstelling om MKB’s de nodige vaardigheden bij te brengen om hun digitale en internationale impact te versterken, werden 60 opleidingssessies gehouden – de Digital Labs, met acties in alle gemeenten van het district Aveiro, met in totaal 973 deelnemers.

Wat betreft de sessies over kennis en prospectie van buitenlandse markten, kunnen we in totaal 8 internationale beurzen tellen waar, naast AIDA CCI, enkele Portugese bedrijven aanwezig waren. Hier werden de markten geselecteerd die voor de MKB’s in het voordeel zouden kunnen zijn, rekening houdend met het niveau van de invoer uit het buitenland en het soort ingevoerde producten. Zo werden voor de prospectiebezoeken landen als: Canada, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten van Amerika, Japan, Nederland en Italië gekozen. Hiermee werd beoogd Portugese bedrijven te promoten en investeringen aan te trekken naar het district Aveiro.

Er werden ook twee ondersteunende gidsen voor bedrijven en respectabele internationale investeerders opgesteld (Digital Export Guide en International Investor Support Guide). Daarnaast werden drie studies die het mogelijk maakten kennis te delen met MKB’s in de gepromote sessies (Best Export Practices Study, Digital World Book en Target Markets Study) en 10 informatieve White Papers (over digitale hulpmiddelen en marketing) die als basis dienden voor de Digital Labs die in het hele district Aveiro werden verspreid.

Om de ondernemersdrang van de regio Aveiro te promoten en internationale investeerders naar de stad te lokken, werd ook een promotievideo gemaakt met de titel “Investeren in de regio Aveiro”.

De verschillende initiatieven die tijdens het project werden ontwikkeld, werden ondersteund door meer dan 15 entiteiten die, door hun expertisegebied, bekendheid en kennisniveau op het gebied van export en digitalisering, waarde konden toevoegen en een impuls konden geven aan de ontwikkeling van meer dan 400 kleine en middelgrote ondernemingen in het district Aveiro.

Meer informatie over Aveiro Digital Export

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie