Aquatech Amsterdam klaar om bezoekers in de RAI te verwelkomen

Aquatech

Aquatech Amsterdam in november – live en online

Aquatech Global Events kondigt aan dat de vakbeurs in november LIVE terug zal zijn in de RAI in Amsterdam. De organisatie presenteert een strategisch plan voor waardevolle, persoonlijke ontmoetingen en zaken doen op veilige manier voor alle betrokkenen.

Hiervoor ontwikkelde RAI Amsterdam verschillende zorgvuldig uitgewerkte scenario’s en zal een robuust en uitgebreid protocol geïmplementeerd worden om een ​​veilige en prettige terugkeer naar een fysiek evenement mogelijk te maken.

Optimistisch en realistisch

Editha Hoogenberg, Director Aquatech Amsterdam en haar team erkennen dat het internationale reisverkeer vanuit sommige landen mogelijk nog steeds uitdagend kan zijn tegen november: ‘Hoewel we optimistisch zijn over de terugkeer van een liveshow, zijn we ook realistisch over de hindernissen die we moeten overwinnen. We volgen nauwlettend de ontwikkelingen die van invloed zullen zijn op de mogelijkheid en de bereidheid van mensen om terug te keren naar drukbezochte evenementen.

Aquatech draait sinds het begin in 1964 om het bij elkaar te brengen van de water sector en het afgelopen jaar vertelden mensen ons hoezeer ze live-evenementen misten, niet alleen voor de persoonlijke gesprekken, maar ook voor die onverwachte ontmoetingen die online zo ontzettend lastig zijn. ‘

Onderzoek toont groot enthousiasme van bezoekers

Onderzoek in opdracht van Aquatech bevestigt dat waterprofessionals klaar staan ​​om in november naar Amsterdam te komen en elkaar persoonlijk te ontmoeten. 87% is van plan de beurs te bezoeken. Gevraagd naar de omstandigheden in november verwacht 93% gevaccineerd te zijn, 88% denkt dat de reisbeperkingen zijn opgeheven en 91% denkt dat er budget is om vakbeurzen te bezoeken.

‘We verwachten wel een daling van intercontinentale bezoekers uit een aantal landen. We geloven echter dat er een sterke opkomst zal zijn van de Europese kern doelgroep van Aquatech en internationale bedrijven met een kantoor in Europa – die graag deel nemen aan de eerste internationale waterbeurs in meer dan 1,5 jaar die zich richt op de volledige watercyclus. ”, Aldus Hoogenberg.

Blended: live en online

Ondanks de, uit het onderzoek gebleken, overweldigende bereidheid om de beurs fysiek te bezoeken wil de organisatie alle waterprofessionals wereldwijd betrekken en de mogelijkheid te bieden om er bij te zijn. Daarom introduceert de organisatie een blended concept, waarbij live en online worden gecombineerd. Blending biedt de mogelijkheid om live en online op of af te schalen in de meest optimale vorm nu de wereld door de complexiteit van een wereldwijde pandemie navigeert.

‘Onderwijs en entertainment zijn geweldig online, maar deals sluiten, spontane ontmoetingen en relaties opbouwen, zowel bestaand als nieuw, is eigenlijk alleen mogelijk in een face-to-face omgeving.’, Zegt Hoogenberg. ‘Wij geloven dat live en online naadloos in elkaar passen, waarbij elk inspeelt op verschillende behoeften, elk met eigen doelen. Met andere woorden, het is niet onze bedoeling om een ​​online vakbeurs te organiseren. We zijn helemaal klaar om van 2-5 november een blended (persoonlijk en digitaal) Aquatech Amsterdam te organiseren. Ons doel is een beurs met meer dan 800 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers – hetzelfde niveau als de voorlaatste editie.’

De online kansen

Het Aquatech team en organisator RAI hebben het afgelopen jaar geleerd hoe ze met online mogelijkheden en digitale tools een bijdrage kunnen leveren aan de water sector en RAI heeft zelfs eigen digitale studio’s gebouwd.

‘We hebben getest, fouten gemaakt, geleerd en razendsnel gegroeid. Gelukkig had Aquatech al een online strategie sinds 2018 als gevolg waarvan in 2020 meer dan een half miljoen traffic naar de website kwam. En nu hebben we nog meer mogelijkheden ontdekt en omarmd. ’Zegt Annette Bos, Director Water,‘ We zijn dan ook heel trots om deze ervaring voor Aquatech Amsterdam te combineren en de waarde voor onze partners en exposanten te vergroten: ÉÉN evenement, TWEE ervaringen. ’

De blended versie van Aquatech Amsterdam bestaat uit vier delen

  • De beurs in de RAI in Amsterdam
  • Preshow: Aquatech TV talkshows voor edutainment afgewisseld met de bekende Aquatech BreakOuts over de specialistische onderwerpen en andere hoogtepunten, zoals de bekendmaking van de finalisten van de Innovation Award. Start in juni.
  • Online beursprogramma: presentatie van take-aways van sprekers en zakelijke mogelijkheden voor degenen die de beurs niet kunnen bezoeken vanwege Covid19 of om budgettaire redenen. Daarnaast het vergroten van een belangrijke opkomende doelgroep in water: Young Professionals en studenten. In de eerste week van november.
  • Postshow: het gesprek online voortzetten, extra videoregistraties van en tijdens Aquatech Amsterdam. Hiermee wordt de kans geboden om de beurs opnieuw te beleven en weer in contact te komen met opgedane contacten. Uitrol in 2022 met onder andere een uitgebreide terugkomdag en de mogelijkheid om nieuwe connecties te maken in januari.

Speciale eenmalige plattegrond

In 2021 zal de beursplattegrond eenmalig worden aangepast zodat het volledige evenement kan plaatsvinden in de hallen 1-7, waarbij geprofiteerd wordt van de vernieuwde en uitgebreide hal 5. Dit is in lijn met de ingeschreven exposanten en biedt plaats aan 800+ exposanten en meer dan 20.000 bezoekers – op hetzelfde niveau als de beurs in 2017.

Aquatech Innovation Forum

Na een succesvolle lancering in 2019, trapt Aquatech Amsterdam wederom af met het Aquatech Innovation Forum op de maandag voor de beurs. Met het thema van dit jaar, Celebrating Water’s Changemakers, zal het Forum changemakers samenbrengen om hun positieve en eerlijke verhalen te delen in een unieke, creatieve en onconventionele sfeer zoals eerder in 2019.

Over Aquatech Global Events

Aquatech Global Events organiseert sinds 1964 de meest toonaangevende vakbeurzen ter wereld in proces-, drink- en afvalwater technologiesectoren in Europa, China en Mexico. In het beproefde format komen de volgende segmenten aan bod: Transport en Opslag, Waterbehandeling, Point of Use/Point of Entry, Procescontrole en Technologie & Procesautomatisering. De wereldwijde Aquatech evenementen worden bezocht door professionals uit alle geledingen van de waterindustrie en trekken beleidsmakers, marktleiders en specialisten die de technologie toepassen bij hun werkzaamheden.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.