Anoek Schellings nieuwe managing director van Cadmes Benelux

Cadmes Benelux

Anoek Schellings is per 1 maart 2022 de nieuwe managing director van Cadmes Benelux (Cadmes B.V. en Cadmes Systems B.V.). De 49-jarige neemt hiermee de functie over van Gerbert Thelissen die deze rol 24 jaar heeft vervuld en wegens privéomstandigheden een stap terug zet. Hij blijft nog wel verbonden als adviseur van de directie. Het directieteam van Cadmes bestaat verder uit technisch directeur Bas Koomen en financieel directeur Wouter van Erp.

Anoek Schellings

De afgelopen 17 jaar heeft Anoek Schellings diverse functies binnen Cadmes vervult, zoals Marketing Manager, Marketing & Sales Director en de laatste 5 jaar maakte zij als operationeel directeur onderdeel uit van het directieteam. Met de huidige promotie treedt zij in de voetsporen van haar vader en oprichter van Cadmes, Wiek Schellings. Met de overname van Cadmes Benelux door het Duitse beursgenoteerde bedrijf Bechtle AG op 9 augustus 2021 nam hij afscheid van het bedrijf wegens zijn geplande pensioen.

Anoek Schellings: “Ik verheug mij er enorm op om, samen met onze toegewijde en flexibele collega’s, het huidige verandertraject naar cloud- en platformgericht denken en handelen van onze organisatie succesvol door te voeren. Smart industry thema’s en hybride werken staan hoog op onze agenda. Hierbij willen wij de overtuiging van onze klanten schaalbaar en gericht op hun gewenste ‘outcome’ optimaliseren. Dat vraagt van ons, naast hoogwaardige kennis van onze producten, vooral ook kennis van de processen en uitdagingen van onze klanten. Hier werken we doelgericht aan en ik ben trots op onze mensen die kritisch, maar altijd gedreven deze verandering mee vormgeven.”

Uwe Burk, EVP Bechtle Systemhaus Holding AG: “We zijn verheugd dat met Anoek Schellings een ervaren professional het succesverhaal van Cadmes voortzet als opvolger van Gerbert Thelissen. Gerbert, Anoek en hun geweldige team zijn al jaren onze zeer gewaardeerde collega’s in de branche. Daarom hadden we geen betere oplossing kunnen bedenken. We wensen Gerbert het allerbeste en we zijn dankbaar dat hij voor ons beschikbaar blijft in een adviserende rol.”

Cadmes

Cadmes is een naam die vaak opduikt in gesprekken tussen engineers, zowel in Nederland als daarbuiten. Maar wat maakt Cadmes zo prominent in de wereld van engineering en technologische innovatie? Wat is de kracht achter dit bedrijf gevestigd in Den Bosch, dat een sterke impact heeft gemaakt op de markt met zijn geavanceerde oplossingen zoals SolidWorks? Dit artikel werpt een diepgaande blik op Cadmes, zijn sterke aanwezigheid in Nederland, en de invloed van Cadmes SolidWorks in de engineering sector.

Oorsprong

Opgericht in Nederland, met het hoofdkantoor in Den Bosch, heeft Cadmes een naam gevestigd als een toonaangevend technologiebedrijf. Het heeft zijn bereik uitgebreid over de grenzen, met bijzondere nadruk op het bieden van geavanceerde oplossingen voor ontwerp- en productieprocessen. Cadmes Den Bosch vormt de kern van deze innovatie, waar het team van experts onvermoeibaar werkt aan de creatie en implementatie van technologieën die de manier waarop we werken, ontwerpen en produceren transformeren.

De invloed van Cadmes SolidWorks

Een van de meest opvallende bijdragen van Cadmes aan de engineeringwereld is zonder twijfel SolidWorks. Cadmes SolidWorks is een 3D CAD-ontwerpprogramma dat gebruikt wordt door engineers over de hele wereld. Het staat bekend om zijn intuïtieve interface en krachtige ontwerpmogelijkheden, waarmee het gebruikers in staat stelt om complexe ontwerpen te maken met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid.

Bovendien, met de toenemende relevantie van digitale transformatie, heeft Cadmes SolidWorks zich gevestigd als een onmisbaar instrument in de gereedschapskist van moderne engineers. Het programma stelt hen in staat om nauwkeurige 3D-ontwerpen en modellen te maken, wat hen helpt bij het verbeteren van hun ontwerpprocessen en het verkorten van hun productietijden.

Centrum voor technologische vooruitgang

In Nederland heeft Cadmes zich gepositioneerd als een belangrijke speler op het gebied van technologische vooruitgang. De innovaties die voortkomen uit Cadmes Nederland hebben bijgedragen aan het verbeteren van de productie- en ontwerpprocessen van talrijke bedrijven.

Cadmes Nederland streeft ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de unieke behoeften van elk bedrijf. Of het nu gaat om 3D-printing, data management of virtuele realiteit, Cadmes heeft de expertise en technologie om te voorzien in de technologische behoeften van diverse industrieën.

De rol van Cadmes in de toekomst van engineering

Terwijl de wereld van engineering blijft evolueren, blijft ook Cadmes innoveren om te voldoen aan de veranderende behoeften van de industrie. Met de focus op geavanceerde technologische oplossingen zoals Cadmes SolidWorks, is het bedrijf goed gepositioneerd om te blijven inspelen op de eisen van de steeds veranderende technologische landschap.

Cadmes, met zijn hoofdkwartier in Den Bosch, blijft de weg banen naar de toekomst van engineering in Nederland en daarbuiten. Zijn bijdrage aan de industrie, voornamelijk via SolidWorks, heeft aanzienlijk bijgedragen aan de manier waarop productontwerpprocessen worden uitgevoerd. Het bieden van deze geavanceerde oplossingen heeft ervoor gezorgd dat bedrijven hun ontwerpprocessen kunnen stroomlijnen en de efficiëntie van hun productie kunnen verhogen.

Terwijl het bedrijf blijft innoveren, ziet Cadmes Nederland er naar uit om het voortouw te nemen in de volgende fase van technologische vooruitgang. Met een voortdurende toewijding aan het leveren van geavanceerde technologieën die de manier waarop we ontwerpen en produceren transformeren, is het veilig om te zeggen dat Cadmes een essentiële rol zal blijven spelen in de evolutie van de engineering industrie.

In de snel veranderende wereld van technologie en innovatie, waar bedrijven voortdurend moeten evolueren en zich aanpassen aan nieuwe trends en ontwikkelingen, is het belang van bedrijven zoals Cadmes duidelijk. Met zijn geavanceerde technologieën en oplossingen, speelt het bedrijf een onmiskenbare rol in het vormgeven van de toekomst van de engineering sector.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie