Altair neemt World Programming over voor snellere digitale transformatie

Samenwerking World Programming Smile Invest Technische Hydrauliek prospectiebezoeken

Altair heeft het bedrijf World Programming overgenomen, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk gespecialiseerd in data analytics. De software van dit bedrijf wordt al door veel grote bedrijven in de wereld gebruikt, waaronder financiële dienstverleners. Het platform van World Programming ondersteunt de ontwikkeling en toepassing van meertalige softwareoplossingen, door verschillende programmeertalen voor data science, waaronder Python, R en de SAS-taal, binnen één enkel programma te kunnen gebruiken.

World Programming

World Programming heeft wereldwijd zo’n 500 zakelijke klanten. Steeds meer organisaties zoeken open-source oplossingen om hun big data-initiatieven te versnellen en de daarvoor benodigde software-omgeving te moderniseren en flexibeler te maken. Deze overname versterkt Altair’s positie in meerdere marktsectoren, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, telecommunicatie, detailhandel, energie en consumentenproducten.

WPS Analytics

Altair neemt als onderdeel van World Programming ook WPS Analytics over. Dat is een uitgebreid softwareplatform voor schaalbare dataverwerking en -analyse, gebaseerd op twee decennia aan ervaring. Belangrijke functionaliteit van het WPS Analytics-platform is onder andere:

  • De mogelijkheid om programma’s geschreven in de SAS-syntaxis uit te voeren zonder de noodzaak om producten van derden te installeren
  • Volledig geïntegreerde ondersteuning van de SAS-taal
  • Ondersteuning voor SQL, Python, R en Hadoop en het uitwisselen van gegevens, allemaal binnen één enkel programma
  • Geavanceerde wiskunde, statistiek en algoritmen voor machine learning
  • Toegang tot meerdere databronnen, waaronder big data, cloud en mainframe
  • Mogelijkheid tot standalone gebruik of met managementfunctionaliteit, inclusief controle op de toegang tot data en inzet van modellen bij on-demand API’s
  • Flexibele inzetbaarheid om on-premises, mainframe en cloudomgevingen te koppelen

“Het verheugt ons om het uitzonderlijke team en de technologie van World Programming toe te voegen aan Altair”, zegt James R. Scapa, oprichter en Chief Executive Officer van Altair. “Wij zien deze overname als een belangrijke kans om bedrijven te helpen bij de transitie naar hybride architecturen, gebaseerd op moderne open technologieën en talen, terwijl het beste van bestaande technologie, zoals de SAS-taal, worden behouden, beschermd en benut. World Programming levert geavanceerde en bewezen oplossingen om klanten te helpen miljoenen modellen te compileren en uit te voeren, die zijn gebouwd met behulp van de SAS-taal. Omdat daarbij tegelijkertijd moderne talen en open-source technologieën te gebruiken zijn, kunnen ze sneller reageren op de marktvraag en nieuwe inzichten verwerven.”

“Klanten willen keuzevrijheid en de integratie met Altair, een organisatie met een vertrouwde en betrouwbare open-architectuur filosofie, geeft gebruikers eenvoudig toegang tot technologieën in een flexibele en intuïtieve omgeving”, zegt Oliver Robinson, Chief Executive Officer van World Programming. “Altair gaat helpen om de toegang tot onze oplossingen te versnellen nu we samen de moderne wereld van de beste open-source technologieën samenvoegen met de mogelijkheid om decennia van investeringen in de SAS-taal te ondersteunen.”

De software van World Programming wordt geïntegreerd in het Altair-aanbod van oplossingen voor data analytics en komt beschikbaar via Altair Units. Via dit licentiemodel krijgen klanten eenvoudig toegang tot het volledige softwareportfolio van Altair.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Peter Gloudemans (AddIT Benelux)

Peter Gloudemans is sinds 1996 de eigenaar van AddIT Benelux, gespecialiseerd in PR- en marketingondersteuning voor bedrijven die IT-toepassingen leveren, in vooral de marktsectoren bouw, logistiek en industrie. Daarvoor heeft hij zo'n tien jaar als sales manager en business development manager voor IT-bedrijven gewerkt. Peter heeft weg- en waterbouw (bachelor) en business administration (master) gestudeerd.
Lees meer van: Peter Gloudemans (AddIT Benelux)