Altair met simulatie- en AI-toepassingen op Formnext

Altair Formnext

Altair, gespecialiseerd in software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt van 16-19 november deel aan de Formnext 2021-beurs in Frankfurt. Daar presenteert het bedrijf op stand F99 in hal 12.1 simulatie- en AI-toepassingen voor het verbeteren van productieprocessen.

Altair toont onder andere de volgende toepassingen op Formnext:

  • 3D-geprint prototype van de behuizing voor een elektrische aandrijving voor kleine series sportwagens, gepresenteerd door een Duitse sportwagenfabrikant en SLM Solutions. Deze toepassing toont de kracht van additive manufacturing voor e-drives met een hoge performance. Met behulp van simulatiegestuurd ontwerpen realiseerden de ingenieurs een 10% lichtere, 100% stijvere en een compactere e-drive.
  • Nieuwe methode voor AI-gestuurde kwaliteitsborging van productieprocessen, gepresenteerd in samenwerking met Renishaw – Deze aanpak benut machine learning om productieprocessen te versnellen en uitval te verminderen.
  • Eerste kennismaking met ELISE, een bedrijf dat zich binnenkort aansluit bij de Altair Partner Alliance. ELISE gaat zijn low-code visueel programmeerplatform voor 3D-printing ontwerpprocessen demonstreren, om binnen één omgeving de productontwikkeling te automatiseren van CAD tot FEA, over alle domeinen en softwaretools.

“Door onze toepassingen te verkennen ervaren Formnext-bezoekers hoe de oplossingen en workflows van Altair helpen productieprocessen te verbeteren, door al tijdens de ontwerpfase een concurrentievoordeel te realiseren”, zegt Dr. Pietro Cervellera, Senior Vice President EMEA bij Altair. “Met de gepresenteerde oplossingen garanderen onze klanten de prestaties en maakbaarheid van onderdelen, terwijl wij AI gebruiken om hen te helpen de kwaliteitsborging voor productieprocessen te verbeteren.”

Over Altair

Altair levert software en cloud-oplossingen voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses. Het bedrijf stelt organisaties in een groot aantal markten in staat efficiënter en effectiever te concurreren en een duurzamere toekomst te creëren in een verbonden wereld. Wereldwijd gebruiken meer dan 5.000 bedrijven in verschillende marktsectoren de oplossingen van Altair.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.