EKB wint Europese aanbesteding voor Nederlandse Gasunie

Aanbesteding

Met trots kondigt EKB vandaag aan dat EKB de Europese aanbesteding heeft gewonnen voor de levering van Laagspanningsverdeelinrichtingen en Motor Control Centers (LSV & MCC) ten behoeve van het WarmtelinQ-project, uitgevoerd door N.V. Nederlandse Gasunie. Deze prestigieuze opdracht benadrukt EKB’s expertise en toewijding aan hoogwaardige, duurzame energietechnologie.

Innovatieve en duurzame oplossingen

De aanbesteding omvat de levering van geavanceerde LSV’s en MCC’s voor verschillende warmteoverdrachtstations (WOS) zoals bijvoorbeeld Den Haag Centrum en Kethelplein. Deze stations spelen een belangrijke rol in de warmtetransitie en dragen bij aan een duurzamer energiebeheer in Nederland. Met een looptijd van vier jaar, en de mogelijkheid tot twee verlengingen van elk vier jaar, vertegenwoordigt deze aanbesteding een langdurige samenwerking gericht op innovatie en duurzaamheid. De raamovereenkomst is ook van toepassing op de levering van LSV’s en MCC’s voor toekomstige Gasunie projecten op het gebied van duurzaamheid zoals waterstof en CO2 opslag.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid

De beoordeling en toekenning van de aanbesteding is gebaseerd op de economisch meest voordelige inschrijving, met een sterke nadruk op de beste prijs-kwaliteitverhouding. EKB scoorde hoog op criteria zoals tijdige levering, kwaliteit en duurzaamheid. Door het waarborgen van de levertijd en het bieden van solide garanties voor componentbeschikbaarheid en fabriekscapaciteit laat EKB zien een betrouwbare partner te zijn voor dit project.

Met het veilig bedienen van de installaties is ook rekening gehouden. Deze voldoen aan Arc Flash Class B zodat medewerkers aan de elektrische installaties beschermt zijn tegen vlamboogenergie.

Duurzaamheid en innovatie

In lijn met Gasunie’s duurzaamheidsdoelstellingen, heeft EKB innovatieve oplossingen gepresenteerd die bijdragen aan social return, circulariteit en emissiereductie. Deze oplossingen omvatten het gebruik van duurzame materialen en processen, evenals het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid onderstreept EKB’s visie op een groenere toekomst.

Over EKB

EKB, een toonaangevende naam in de elektrotechnische industrie, staat bekend om zijn hoogwaardige technische oplossingen en klantgerichte aanpak. Met een focus op innovatie, betrouwbaarheid en duurzaamheid, blijft EKB een voorkeursleverancier voor tal van prestigieuze projecten in de energietransitie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Erik de Jong (Advercom)

Erik bevindt zich al ruim 18 jaar in de uitgeefwereld, was betrokken bij onder meer het industriële automatiseringsvakblad Automatie|PMA en het vakblad Vision+Robotics. Samen met Yuk Chi Kan heeft hij in 2020 het online nieuwsplatform IndustrieVandaag opgezet.
Lees meer van: Erik de Jong (Advercom)

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.