77% Amerikaanse energieleiders gelooft in innovatieve technologie

Rol van kernenergie

77% van de Amerikaanse energieleiders gelooft dat innovatieve technologie een onmiddellijke oplossing is om de industrie te transformeren en cruciaal is om de urgente doelstellingen voor CO2-neutraal te halen

Amerikaanse energieleiders zijn van mening dat bedrijven niet de noodzakelijke stappen nemen om duurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen en noemen transformatieve technologie als een belangrijke versneller om dringende CO2-neutrale doelen te helpen bereiken, volgens een nieuwe State of the U.S. Energy Industry-rapport uitgevoerd in samenwerking met The Harris Poll. Het onlangs uitgebrachte rapport bevat data en inzichten van Amerikaanse energie-besluitvormers over duurzaamheid en technologie in de hele industrie.

Belangrijkste bevindingen over huidige toestand van de industrie

  • 68% van de energieleiders zegt dat hun bedrijven niet de juiste stappen ondernemen om duurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen.
  • 85% van de Amerikaanse energieleiders is het erover eens dat de industrie transparanter moet zijn over de uitdagingen waarmee we te maken hebben en welke middelen nodig zijn om duurzame oplossingen te ontwikkelen.
  • 77% van de energieleiders zegt dat transformatieve technologie, inclusief geïntegreerde data over emissiereductie, een onmiddellijke manier is om duurzamer te worden.
  • 61% zegt dat technologie het meest veelbelovende investeringsgebied is.

“We erkennen dat digitalisering en transformatieve technologie de sleutel zullen zijn om de klimaatdoelstellingen te halen”, zei Laurent David, Director Product Development, Aker BioMarine. “Wij geloven dat operationele efficiëntie leidt tot duurzaamheid. In feite hebben we initiatieven in onze fabriek in Houston die ons in staat stellen de CO2-intensiteit in onze productie aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd onze productiecapaciteit te vergroten.”

Technologie en data echte oplossingen bieden voor duurzaamheid volgens het rapport

  • Handmatige gegevensverzameling blijft een grote uitdaging, naast de datakwaliteit en rapportagefrequentie.
  • Twee derde van de Amerikaanse energieleiders (64%) zegt dat het hebben van perfect geïntegreerde data hun bedrijf zou kunnen helpen om beter te meten en te begrijpen hoe de emissies kunnen worden gereduceerd.
  • De respondenten zeggen dat de grootste voordelen van het gebruik van data om duurzaamheid in de bedrijfsvoering aan te pakken, zijn: informatie bruikbaar maken, realtime besluitvorming, contextualisering en het doorbreken van verouderde systemen.

“Duurzaamheid begint als een dataprobleem”, zegt Dr. Francois Laborie, Cognite President, Noord-Amerika. “Om de CO2-voetafdruk te kunnen aanpakken, moeten bedrijven data uit verouderde systemen vrijmaken en contextualiseren om bruikbare beslissingen te nemen en uiteindelijk hun activiteiten te stroomlijnen om zowel duurzaamheid als winstgevendheid aan te pakken. Door gebruik te maken van de volledige inzichten van data en optimalisatietechnologie, kunnen we als industrie samen naar een duurzamere toekomst gaan.”

Het State of the U.S. Energy Industry-rapport werd gesponsord door Cognite en werd uitgevoerd in samenwerking met Axios Studio.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.