TU Delft’s vooruitstrevende zeil app innoveert kijkervaring WK Zeilen

Zeil app zeilen

In een wereld waarin technologische ontwikkelingen zich in rap tempo voortzetten, blijft de passie voor zeilen onveranderd. Echter, hoe combineer je een eeuwenoude traditie met hedendaagse technologie om de beleving te optimaliseren? Dankzij de Sailing+ Experience zeil app, een pionierende creatie van de TU Delft, wordt deze brug geslagen. Niet geheel toevallig vindt vandaag en morgen het WK Zeilen voor de Nederlandse kust plaats. Vandaag en morgen kunnen zeil fanaten middels de app de wedstrijden van het Allianz Wereldkampioenschap Zeilen volgen.

Zeil app – Integratie van technologie in de zeilwereld

Wanneer je de app zeilen van TU Delft gebruikt, treed je binnen in een zintuiglijke beleving waarbij je je middenin jouw geliefde zeilteam bevindt. Deze zeil app is rijk aan innovatieve functies zoals real-time data tracking, gedetailleerde visualisaties en Augmented Reality (AR). De app biedt een vernieuwde kijkervaring op wereldkampioenschappen zeilen. Door deze geavanceerde technieken krijgen gebruikers een diepgaand inzicht in de strategische beslissingen van WK-zeilers, waardoor ze de races vanuit diverse invalshoeken kunnen beleven.

De ontstaansgeschiedenis van de app heeft wortels in de samenwerking tussen onderzoekers Elmar Eisemann en Berend Baas van de TU Delft en het Innovation Sailing Centre. Hun gezamenlijke doel was het zeilen toegankelijker en spannender te maken voor een uitgebreider publiek. Naar aanleiding van de vraag hoe de opwinding van de zeilers effectief overgebracht kon worden op het publiek, werd de Sailing+ Experience zeil app geboren. Dit unieke platform heeft zich al bewezen tijdens het Jeugd WK Zeilen. Daar bood het een veelzijdig perspectief op de wedstrijden destijds.

Een meeslepende live ervaring met de zeil app

Op 14 en 15 augustus krijgen enthousiastelingen de kans om middels de app de wedstrijden van het Allianz Wereldkampioenschap Zeilen te volgen. Maar wat de ervaring uniek maakt, is de begeleiding van Annemiek Bekkering, een voormalig olympisch zeilster en tevens toernooidirecteur. Na de officiële lancering zal de app voortdurend worden geoptimaliseerd, met het streven om wereldwijd toegankelijk te worden in de diverse appstores.

Annemiek Bekkering merkte op: “Nederland heeft wereldwijd een prominente plaats in de zeilgemeenschap. De Sailing Experience +app stelt ons in staat om de kunst van het zeilen dichter bij het publiek te brengen. De app geeft gebruikers het gevoel zelf onderdeel te zijn van de race.”

Het grotere plaatje: Proeftuin op de Noordzee

Deze baanbrekende app is slechts een deel van een groter initiatief, het Proeftuin op de Noordzee project. Dit project is een initiatief gericht op het testen en ontwikkelen van innovatieve technologische oplossingen die inspelen op maatschappelijke vraagstukken zoals veiligheid, duurzaamheid, energie, sport en consumentenbeleving.

Het Proeftuin op de Noordzee project brengt diverse organisaties en instellingen samen, waaronder TU Delft, Gemeente Den Haag, KPN, TNO, Sailing Innovation Centre, Svasek Hydraulics en het Watersportverbond. Centraal in dit project staat een geavanceerd testgebied van 10×10 zeemijl voor de kust van Den Haag. In dit gebied testen en optimaliseren de partners de ontwikkelde technologieën en oplossingen in een realistische omgeving. De zeil app is hier dus een voorbeeld van.

Bijdragen van het TU Delft Sports Engineering Instituut

Het Sports Engineering Instituut van de TU Delft speelt een cruciale rol in het verkennen van technologische oplossingen voor sporten. De focus ligt op hoe technologie atleten kan helpen hun prestaties te optimaliseren. Dit instituut streeft naar het creëren van producten en diensten die sport aantrekkelijker maken.

De Sailing+ Experience zeil app is een perfect voorbeeld van hoe innovatie de traditionele sportwereld kan verrijken. Terwijl de zeilgemeenschap al eeuwenlang bestaat, toont deze ontwikkeling aan dat er altijd ruimte is voor vernieuwing en verbetering.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.