Wie bewaakt de bewaker van het elektriciteitsnet?

Elektriciteitsnetten DIgSILENT Netcongestie

De CodeMeter-technologie van Wibu-Systems voor het beschermen en licentiëren van digitale activa, is door DIgSILENT geselecteerd om hun PowerFactory-software voor het ontwerpen en beheren van elektriciteitsnetten veilig op de markt te brengen. DIgSILENT GmbH is een Duits onafhankelijk software- en adviesbureau, gespecialiseerde in diensten op het gebied van elektrische systemen voor energieopwekking, –transmissie en -distributie, inclusief industriële faciliteiten en infrastructuur voor hernieuwbare energie. DIgSILENT’s PowerFactory is de toonaangevende software voor de analyse van energiesystemen voor nutsbedrijven, netwerkbeheerders en adviesbureaus over de hele wereld.

Het ontwerpen en beheren van elektriciteitsnetten is een gecompliceerde taak. Het hoge tempo van veranderingen in de infrastructuur en de gevarieerde afnameprofielen vragen om een zeer geavanceerde softwareoplossing. PowerFactory gebruikt belasting- en opwekkingsprognoses om uitgebreide netwerkanalyses te maken, de netbeveiliging te controleren en rampscenario’s en noodplannen te simuleren. Er zijn complexe algoritmen en datamodellen nodig om de essentiële analyses van stroomverspreiding, kortsluitniveaus, dynamische stabiliteit en harmonische vervorming te realiseren. In geval van storingssituaties, dienen beveiligingsapparaten correct te worden afgesteld om levens te redden en onbenutte energie te minimaliseren.

DIgSILENT past de CodeMeter Protection Suite van Wibu-Systems toe om zijn PowerFactory-software te beveiligen in gebruik bij 2.500 klanten over de hele wereld. De AxProtector-coderingstechnologie van CodeMeter beschermt het intellectueel eigendom (Intellectual Property: IP) en de technologische expertise, geïnvesteerd in de geavanceerde software tegen ongeoorloofd gebruik en manipulatie.

De gebruikers van PowerFactory variëren van kleine onafhankelijke consultants tot grote nutsbedrijven met honderden gelijktijdige gebruikers, elk met unieke vereisten op het vlak van: IT-architectuur; operationele omstandigheden; aantal eindgebruikers. Die variëteit resulteert in een keuze uit verschillende functionaliteiten en soorten licenties. Voor zo’n complexe, heterogene omgeving had DIgSILENT een zeer flexibele oplossing voor licentiebeheer nodig.

CodeMeter License Central Internet Edition van Wibu-Systems biedt de vereiste veelzijdigheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak om de volledige licentielevenscyclus online te beheren. De database gestuurde oplossing voor licentie- en rechtenbeheer automatiseert het proces van het aanmaken, leveren en beheren van licenties voor software en digitale content. Voor DIgSILENT zijn de benodigde licenties beschikbaar in vele configuraties die voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant, met een keuze uit meer dan 40 modules. De licenties worden geleverd in CodeMeter hardware (CmDongle) of software (CmActLicense) containers. DIgSILENT test ook actief de cloud gebaseerde licentieoplossing van Wibu-Systems, CmCloud, voor nog meer flexibiliteit.

Dr. Jochen Alber, Managing Director, DIgSILENT GmbH, zei: “Onze klanten hebben een breed scala aan individuele eisen. Met de CodeMeter van Wibu-Systems kunnen we aan al deze vereisten voldoen en gelijktijdig onze software beveiligen. Wibu-Systems heeft bewezen een goede partner te zijn in het vinden van oplossingen. Hun licentiesysteem laat zich gemakkelijk te onderhouden. Voor ons waren de prestaties en flexibiliteit van CodeMeter maatgevend. We kijken uit naar een verdere samenwerking.”

Oliver Winzenried, CEO van het hoofdkantoor van Wibu-Systems, voegde toe: “De technologie ontwikkelt zich op alle fronten in een ongelooflijk snel tempo. De voortdurende vernieuwing van onze CodeMeter-technologie stelt ons in staat om de complexe beschermings- en licentie-uitdagingen aan te gaan van onze klanten, actief in verschillende sectoren. We zijn verheugd dat de beveiliging en flexibiliteit van CodeMeter voldoet aan de unieke licentie- en beschermingsvereisten van DIgSILENT en de gebruikers van hun PowerFactory-software.”

Meer informatie bij Wibu-Systems

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie