WEG levert compleet productpakket voor vier biomassacentrales in Brazilië

6
Biomassacentrales

Megaproject gaat schone energie opwekken met biomassacentrales, waardoor de regio minder afhankelijk wordt van dieselgeneratoren

WEG, de fabrikant van motoren, aandrijvingen en automatiseringsproducten, kondigt aan een contract met OXE Energia te gaan tekenen. Dit betreft de levering van vier complete sets turbogeneratoren, inclusief logistieke dienstverlening, montage en inbedrijfstelling voor de biomassacentrales van Bonfim, Pau Rainha, Cantá en Santa Luz in de noordelijke deelstaat Roraima.

Het contract geldt voor de installatie van vier reactie- en condensatieturbines met twee achterwaarts gemonteerde ongeregelde CT-uitgangen, gecombineerd met vier 60 Hz driefase synchroongeneratoren, die 12,5 MVA en 13,8 kV leveren bij 1800 tpm, plus de beveiliging en bedieningspanelen, goed voor een totaalbedrag van circa 39 miljoen R$ (ca. 7 miljoen USD).

De krachtcentrales staan op twee locaties met elk een vermogen van 11,5 MW en ze gebruiken houtsnippers uit heraangeplante bossen als biomassa, dat overvloedig aanwezig is in deze regie. De opgewekte energie wordt door OXE Energia verhandeld via één van de veilingen, die zijn georganiseerd door het Brazilian National Electric Energy Agency (ANEEL).

“Deze levering toont aan dat WEG met succes deelneemt aan projecten voor het opwekken van schone energie, maar ook dat we strategische initiatieven nemen voor de duurzame ontwikkeling van de diverse Braziliaanse regio’s”, aldus Paulo Sinoti, Energy Business Director bij WEG.

De vier krachtcentrales passen in het plan om de stroomvoorziening veilig te stellen van de deelstaat Roraima, die sinds 2019 geen energie meer importeert vanuit Venezuela en daardoor helemaal afhankelijk werd van lokale centrales met dieselgeneratoren. Het totale dagelijkse brandstofverbruik voor de hele deelstaat Roraima  ligt tussen 700 en 1100 miljoen liter.

Deze veiling is volgens de directie van ANEEL een historische mijlpaal voor Roraima. Vanaf juni 2021 heeft de deelstaat een betrouwbare stroomvoorziening met lokale centrales en er komt nog een kabel om Roraima met het nationale elektriciteitsnet te verbinden. Dit maakt de deelstaat aantrekkelijk voor de industrie, wat gunstig is voor de levensstandaard van de bevolking.

De installatie wordt geleverd in het eerste kwartaal van 2021 en gaat naar verwachting in juni van dit jaar in bedrijf om stroom op de energiemarkt te brengen.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.