Warmtebeeldcamera voor detectie methaan

Warmtebeeldcamera

FLIR Systems introduceert vandaag de FLIR GF77a warmtebeeldcamera voor gasdetectie, de eerste vast gemonteerde, ongekoelde, autonome lekdetectiecamera die specifiek is ontwikkeld voor het zichtbaar maken van methaangas en andere industriële gassen.

De connected GF77a is een nieuwe warmtebeeldcamera in de Optical Gas Imaging (OGI)-serie van FLIR Systems en biedt upstream- en midstream gasverwerkers, -producenten en -exploitanten de mogelijkheid voor permanente monitoring op onzichtbare, potentieel gevaarlijke methaanlekken bij aardgascentrales, productiefaciliteiten voor duurzame energie, fabrieksinstallaties en andere locaties binnen de aanvoerketen van aardgas.

Warmtebeeldcamera met detectie verschillende gassen

FLIR heeft de GF77a ontwikkeld om zijn toonaangevende gasdetectiemogelijkheden te combineren met een ongekoelde, vast gemonteerde warmtebeeldcamera voor bijna de helft van de prijs van het vast gemonteerde, gekoelde platform van FLIR Systems. De camera is ontwikkeld voor het detecteren van industriële gassen zoals methaan, zwaveldioxide en stikstofoxide, om inspecties te optimaliseren en de kans op onjuiste meetwaarden te verkleinen.

De warmtebeeldcamera is voorzien van de door FLIR gepatenteerde High Sensitivity Mode (HSM). Deze technologie optimaliseert de detectiemogelijkheden door beweging te accentueren en gaspluimen betere zichtbaar te maken voor de gebruiker. De radiometrisch gekalibreerde GF77a meet ook de temperatuur, waardoor deze ook geschikt is voor het bewaken van tankniveaus en het inspecteren op onderdelen die oververhit kunnen raken.

De FLIR GF77a biedt geavanceerde connectiviteitsprotocollen voor naadloze integratie in gasmonitoringsystemen. Hierdoor is het voor externe partners eenvoudig een analyseoplossing te integreren. Deze functie voorziet de sector van een oplossing die bedrijven de mogelijkheid biedt om hun uitstoot te beperken.

De GF77a is GigE Vision- en GeniCam-compatibel en voorzien van een Wi-Fi-aansluiting. Hierdoor kunnen bedrijven radiometrische thermische gegevens op afstand controleren en streamen. Ook is de warmtebeeldcamera ONVIF-compatibel en voorzien van accessoires zodat klanten de camera optimaal kunnen afstemmen op hun dagelijkse behoeften. De FLIR GF77a is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar via de officieel erkende FLIR-distributeurs. Dit voor minder dan de helft van de prijs vergeleken met de bestaande oplossingen van FLIR Systems.

Meer informatie

Lees ook:
Nieuwe sterkstroomtang van FLIR
Warmtebeeldapparatuur met infraroodtechnologie
Warmtebeeldcamera voor hoge temperaturen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie