Nieuwe sterkstroomtang van FLIR

Sterkstroomtang

FLIR introduceert de CM94, een sterkstroomtang voor nutsbedrijven, industriële elektriciens en elektrotechnische installateurs.

De FLIR CM94-stroomtang is geoptimaliseerd om problemen op te lossen en diagnoses te stellen bij 2000 A AC/DC

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft vandaag de FLIR CM94 aangekondigd, een AC/DC-stroomtang van 2000 A voor netbeheerders. De CM94 is ontworpen om elektrische sterkstroommetingen op veeleisende industriële locaties en netbeheerlocaties te verrichten. De extra grote klem van deze tang maakt het mogelijk om makkelijk te werken met grotere geleiders en busbars. Met een CAT IV-overspanningsbescherming van 1000 Volt werkt de CM94 niet alleen op relais, distributiepanelen, ondergrondse nutsruimten, schakelinrichtingen en schakelpanelen, maar ook op servicegeleiders, voedingsleidingen en productieleidingen.

Deze stroomtang heeft een robuuste klem van 55 millimeter (2,2 inch) die makkelijk om grote geleiders of meerdere geleiders tegelijk kan worden geklemd. Met True-RMS (Root Mean Square, oftewel het kwadratisch gemiddelde) om wisselspanning of -stroom te meten en een LoZ-modus (voor lage impedantie) om spookspanningen te wissen biedt de FLIR CM94 nauwkeurige testfuncties om elke klus direct de eerste keer te klaren en medewerkers van elektriciteitsbedrijven veilig hun werk te laten doen.

Op industriële locaties met wisselstroom- en gelijkstroommotoren, motorcontrolecentra en VFD’s (Variable Frequency Drives) ondervangt de VFD-modus van deze stroomtang vage signalen om nauwkeurige metingen te waarborgen. Industriële elektriciens, medewerkers van nutsbedrijven en elektrotechnische installateurs kunnen de stroomtang niet alleen gebruiken voor het verrichten van stroom- en spanningswerkzaamheden, maar ook om problemen met aansluitingen en componenten op te lossen door middel van een continuïteitstestmodus, diode- en weerstandstests of frequentie- en temperatuurmetingen. De volgens IP40 geclassificeerde CM94 is valbestendig tot 2 meter, bijvoorbeeld vanaf een ladder of in een ondergrondse nutsruimte.

De stroomtang is vanaf vandaag online te koop en verkrijgbaar via officieel erkende FLIR-distributeurs over de hele wereld.

Ga voor meer informatie over de FLIR CM94 naar www.FLIR.com/CM94.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie