Warmtebeeldcamera van FLIR voor hoge temperaturen

Warmtebeeldcamera FLIR

FLIR Systems heeft vandaag de FLIR TG297 aangekondigd, een industriële warmtebeeldcamera waarmee professionals contactloos hoge temperaturen kunnen meten en warmtebeelden kunnen vastleggen. Deze veelzijdige camera voor industriële probleemoplossing heeft een uniek filter waarmee onderhouds- en reparatie-inspecteurs of operationele inspecteurs de bron van veelvoorkomende problemen visueel kunnen opsporen in toepassingen met hoge temperaturen, zoals (smelt)ovens, vuurvaste materialen en productieomgevingen.

De FLIR TG297 kan iets wat veel beperktere single-spot IR thermometers niet kunnen: gebruikers warme en koude plekken laten zien die wijzen op mogelijke problemen en deze vervolgens herleiden naar de bron. Gebruikers kunnen alles van elektrische aansluitingen tot mechanische defecten in een temperatuurbereik van -25°C tot 1030°C snel en nauwkeurig onderzoeken. In de meeste warmtebeelden worden hoge temperaturen wit weergegeven. De TG297 heeft echter een aanpasbaar filter voor hoge temperaturen dat het dynamische warmtebereik sterk verbetert. Wanneer het filter is ingeschakeld, kunnen gebruikers kleurveranderingen zien die wijzen op verschillen in het hoogste spectrum van het temperatuurbereik van de camera.

De TG297 is gebaseerd op een 160×120 FLIR Lepton®-warmtesensor en bevat beeldverwerkingsalgoritmen die door FLIR zelf zijn ontwikkeld voor beeldmateriaal van absolute topkwaliteit. De gepatenteerde MSXTM- technologie (Multi Spectral Dynamic Imaging) met dubbele camera legt details van de ingebouwde digitale camera over volledige warmtebeelden heen voor nog meer scherpte en perspectief. De digitale camera kan ook worden gebruikt om beelden op te slaan met een ingesloten temperatuurmeting. Gebruikers kunnen tot wel 50.000 beelden opslaan in het flash-geheugen van 4 GB. Zo kunnen ze klanten na afloop van een klus laten zien dat het probleem is opgelost. De oplaadbare lithium-ionbatterij maakt het mogelijk om de camera vijf uur lang ononderbroken te gebruiken.

De FLIR G297 heeft een robuuste behuizing met IP54-classificatie die zeer geschikt is voor gebruik in zwarte omstandigheden. De camera is voorzien van een meerpuntslaserpointer om het gemeten gebied duidelijk aan te geven, plus een heldere LED-zaklamp om donkere, moeilijk bereikbare ruimtes goed te verlichten. Dankzij het gebruik van BLE-technologie (Bluetooth Low Energy) kunnen gebruikers gegevens uploaden naar en beelden delen met een mobiel apparaat en direct op locatie rapporten maken.

De warmtebeeldcamera is vanaf het vierde kwartaal van 2019 online te koop en verkrijgbaar via officieel erkende FLIR-distributeurs over de hele wereld.

Meer informatie over de warmtebeeldcamera FLIR TG297

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie