Compacte Ex-i-scheidingsversterkers met functionele veiligheid SIL 3

Scheidingsversterkers

Phoenix Contact heeft recentelijk de MINI Analog Pro serie uitgebreid met intrinsiek veilige varianten van de scheidingsversterkers en meetwaardeomvormers. Deze producten bieden in een compacte vorm zowel explosiebeveiliging als functionele veiligheid en zijn ontworpen om een breed scala aan toepassingen op het gebied van signaaloverdracht zonder storingen te dekken. Daarnaast bieden ze een efficiënte ruimtebesparing, terwijl ze tegelijkertijd de veiligheid van medewerkers, milieu en installatie waarborgen.

Dankzij internationale Ex-toelatingen kunnen deze scheidingsversterkers en meetwaardeomvormers in alle Ex-zones worden gebruikt. Extra kenmerken zoals de mijnbouwtoelating, een breed temperatuurbereik van -40 tot +70 °C en de mogelijkheid om tot een hoogte van 5000 meter te werken, maken deze producten geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen. Het is belangrijk te benadrukken dat alle Ex-i-scheidingsversterkers uit de MINI Analog Pro-serie volledig SIL-gecertificeerd zijn, en een uitgebreid portfolio voor alle toepassingen tot SIL 3 1oo1 (one out of one) bieden.

Vergeleken met SIL 2-apparaten leidt deze certificering tot een positieve impact op de berekening van het veiligheidsgerelateerde meetcircuit. Deze eigenschap resulteert in langere proof-testintervallen en maakt een eenkanaals architectuur mogelijk, waardoor een redundant regelcircuit overbodig wordt. De compacte vormgeving van de Ex-i-scheidingsversterkers uit de MINI Analog Pro-serie resulteert niet alleen in een kleinere bouwbreedte, maar ook in minder benodigde hoogte tussen de kabelgoten. Dankzij hun conische vorm en vooraan uitgelijnde aansluitelementen kunnen draden zelfs in beperkte ruimtes gemakkelijk in elke gewenste volgorde worden aangebracht.

Eenvoudigere installatie wordt verder ondersteund door de steekbare klemmen en de voedingsbrug met de montagerail-busconnector. De continue stroomsignaalmeting en de veelvoud aan parameterinstellingen versimpelen de inbedrijfstelling en het onderhoud. Met behulp van de gateways uit deze productlijn kunnen tot acht verschillende analoge en digitale signalen storingsvrij in industriële bussystemen en netwerken worden geïntegreerd.

Daarnaast faciliteert de Signal Conditioner App eenvoudige identificatie en parametrisering van de producten en bewaking van de proceswaarden. Verdere digitale functies omvatten digitale tagging via NFC (Near Field Communication), een digitaal typeplaatje en de mogelijkheid om het fabriekskalibratiecertificaat op te vragen via een QR-code, indien gewenst.

Meer informatie over deze scheidingsversterkers bij Phoenix Contact

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie