Verbeter flow en drukverlies met nieuw schuinezittingsventiel

Schuinezittingsventiel

De nieuwe JSB schuinezittingsventiel van SMC biedt diverse belangrijke voordelen voor zowel OEM’s als eindgebruikers. De JSB combineert een lange levensduur, laag drukverlies en compacte afmetingen met een hoog debiet. De JSB-serie is geschikt voor gebruik met stoom, water en perslucht.

JSB-ventielen met schuine zitting zijn ideaal voor gebruik in bijna elk machine voor regeling van media. Het ventiel is bijvoorbeeld zeer geschikt voor sterilisatietoepassingen in melk- en drankvulmachines of in procesboilers in de voedingsmiddelenindustrie. Sterilisatieapparatuur in de medische en farmaceutische industrie kan er ook van profiteren.

Schuinezittingsventiel met een lange levensduur

Naast het hoge debiet en de geringe drukverliezen onderscheidt de JSB-serie zich door haar lange levensduur: tot een indrukwekkende 10 miljoen cycli met lucht of water en tot 3 miljoen cycli met stoom. Dit niveau van duurzaamheid draagt bij aan betrouwbare machines, waardoor er minder storingen optreden en de reparatiekosten lager uitvallen.

De compacte afmetingen bieden nog een belangrijk voordeel. Vloerruimte is kostbaar in de productie- en procesindustrie. Daarom is het selecteren van kleinere componenten, zonder afbreuk te doen aan de prestaties, een belangrijke ambitie van ontwerpers om concurrentievoordelen te bereiken. De hoogte van het schuinezittingsventiel begint bij slechts 121,3 mm, zodat installatie in krappe ruimten eenvoudig is.

Eenvoudig onderhoud

Ruimten waar vuil, afval of chemicaliën zich kunnen ophopen op het ventieloppervlak zijn geminimaliseerd om de kans op verontreiniging van het proces te verkleinen. Onnodige uitsteeksels of moeilijk bereikbare plaatsen zijn vermeden, zodat ook het onderhoud eenvoudig is. Bovendien is elk onderdeel van de JSB-serie vervangbaar, waardoor de reparatiekosten afnemen.

De gunstige ontwerpkenmerken gaan uiteraard niet ten koste van de prestaties. Het schuinezittingsventiel is voorzien van thermische isolatie op de actuator om de interne temperatuur binnen het gewenste bereik te houden en zo consistente en nauwkeurige prestaties te garanderen.

Meer informatie bij SMC

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie