Veiligheidsgrendel PSENbolt voor veilige hekbewaking

Veiligheidsgrendel PSENbolt

Veiligheidsgrendel PSENbolt – De combineerbare oplossing voor een veilige hekbewaking

De veiligheidsgrendel PSENbolt bestaat uit een mechanische grendel, een deurgreep en verschillend te combineren veiligheidsschakelaars die op verschillende werkingsprincipes zijn gebaseerd. Hierdoor zijn dure eigen constructies niet langer nodig. De veiligheidsgrendel voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van bescherming tegen omzeiling en manipulatie.

Afhankelijk van de gebruikte sensor is met PSENbolt de veilige hekbewaking gegarandeerd – tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e volgens EN/ISO 13849-1 of SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061. Veiligheidsgrendels PSENbolt kunnen in talrijke branches en toepassingen worden gebruikt. Samen met het veiligheidsrelais PNOZsigma of de configureerbare veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 vormen ze een economische totaaloplossing van één leverancier

Veiligheidsgrendel PSENbolt met mechanisch heksysteem PSENmech met vergrendeling

Vanaf nu zijn in combinatie met het veilige, mechanische heksysteem PSENmech (PSEN me5) nieuwe PSENbolt-varianten beschikbaar. Dankzij de geïntegreerde vergrendeling maken ze een economische hekoplossing voor de persoons- en procesbescherming mogelijk.

U kunt kiezen tussen standaardvarianten en varianten met sleutel. De varianten met sleutel maken de vergrendeling van de grendel in een bepaalde positie mogelijk en voorkomen daardoor een ongewenste herstart van de machine, bijvoorbeeld tijdens het onderhoud.

Voordelen

 • Verlaging van ontwikkelings- en montagekosten
 • Voordelige safety-oplossing bestaande uit veiligheidsschakelaar, deurgreep en
 • Eenvoudige combinatie van maximaal 2 schakelaars
 • bescherming en robuust materiaal
 • van de grendel

Kenmerken van de veiligheidsgrendel

 • Totaaloplossing bestaande uit mechanische grendel, deurgreep en veiligheidsschakelaars
 • Ontworpen voor toepassingen tot PL e volgens EN/ISO 13849-1 of SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061 met een gecodeerde veiligheidsschakelaar, bijvoorbeeld PSEN code
 • Deuraanslag: rechts of links
 • Noodontgrendeling verkrijgbaar als toebehoren
 • Mogelijkheid tot het aanbrengen van hangsloten om het sluiten van de deuren mechanisch te voorkomen
 • Beschermingsgraad: IP67

Veilige hekbewaking met de veiligheidsgrendel PSENbolt

De veiligheidsgrendel PSENbolt is uitermate geschikt voor moeilijk af te stellen hekken en hekken die aan sterke trillingen zijn blootgesteld. Daarnaast is de veiligheidsgrendel ideaal voor gebieden waarin hekken vaak geopend en weer gesloten worden. Al naargelang het werkingsprincipe van de gebruikte veiligheidsschakelaars kunnen verschillende hektoepassingen met de veiligheidsgrendel PSENbolt worden beveiligd:

 • Mechanische veiligheidsschakelaar PSENmech (PSEN me1): de grotere dichthoudkracht van de PSENmech voorkomt het onbedoeld openen van het hek dankzij de procesvergrendeling.
 • Magnetische veiligheidsschakelaar PSENmag 1.4: PSENmag biedt een voordelige oplossing wanneer er geringe eisen aan de bescherming tegen manipulatie en omzeiling worden gesteld.
 • Gecodeerde veiligheidsschakelaar PSENcode: maximale bescherming tegen manipulatie in de kleinste ruimte door de overdracht van een eenduidige code van bedienpen naar schakelaar is gegarandeerd (sleutel-slot-principe).
 • Combinatie van mechanisch heksysteem PSENmech met vergrendeling (PSEN me5) en gecodeerde veiligheidsschakelaar PSENcode: PSENmech voorkomt het onbedoeld openen dankzij de procesvergrendeling. PSENcode biedt maximale bescherming tegen manipulatie tot PL e volgens EN/ISO 13849-1 of SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.