Safety-oplossing voor AGV’s – veelzijdig, voordelig, beveiligde onderlinge communicatie

Safety-oplossing

Veiligheid speelt een onmisbare rol bij automatisch geleide voertuigen (AGV’s). Deze innovatieve voertuigen vereisen een veilige, betrouwbare manier van communiceren, niet alleen onderling maar ook met een centrale eenheid. Een geavanceerde safety-oplossing van Bihl+Wiedemann biedt hier uitkomst. Door het implementeren van een op maat gemaakte safety-oplossing kunnen AGV’s op een veilige en voordelige manier met elkaar communiceren, gebruikmakend van verschillende netwerkprotocollen zoals LAN, wifi en 5G.

Een van de voordelen van deze safety-oplossing is de mogelijkheid om alle AGV’s centraal en eenvoudig te beheren. Met een beveiligd noodstopsignaal kunnen de voertuigen in geval van een noodsituatie onmiddellijk worden uitgeschakeld. Dit zorgt voor een hoger niveau van veiligheid op de werkvloer, waarbij het risico op ongevallen aanzienlijk vermindert.

Modulaire safety-oplossing

De safety-oplossing voor AGV’s is ontworpen om te voldoen aan de diverse en specifieke behoeften van de industrie. Het systeem is modulair opgebouwd, waardoor het flexibel aanpasbaar is aan verschillende configuraties en eisen. Veiligheidstechnologieën zoals de veiligheidslaserscanner van SICK kunnen eenvoudig worden geïntegreerd, waardoor een optimale bescherming wordt geboden voor zowel de AGV’s als de werkomgeving.

Naast de kernfuncties omvat de oplossing ook aanvullende modules voor signalering, aansturing van aandrijftechniek en ondersteuning bij de AGV-besturing. Dit maakt het systeem niet alleen veelzijdig maar ook uiterst functioneel, waardoor de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer toenemen.

Onafhankelijke communicatie

Een ander belangrijk aspect van deze safety-oplossing is de onafhankelijke communicatie van de instrumentatiebus. Veilige gegevensuitwisseling is mogelijk via protocollen zoals PROFIsafe, CIP Safety en Safety over EtherCAT, waardoor een hoge mate van interoperabiliteit en flexibiliteit wordt gegarandeerd. Hierdoor kunnen AGV’s naadloos integreren in bestaande netwerkstructuren zonder dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn.

Het ontwerp van de safety-oplossing is geoptimaliseerd voor gebruik in automatisch geleide voertuigen. Door de behuizing aan te passen aan de specifieke eisen van de gebruiker, wordt een optimale bescherming en functionaliteit gewaarborgd. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het systeem, zelfs in de meest veeleisende industriële omgevingen.

Safe Link, een onderdeel van de safety-oplossing, biedt een kosteneffectieve manier voor de veilige gegevensuitwisseling tussen maximaal 31 AGV-transportsystemen. Dit maakt het mogelijk om een centrale noodstop te realiseren voor installaties, hallen en groepen, waardoor de veiligheid op de werkvloer verder wordt verhoogd.

Meer informatie bij Bihl+Wiedemann

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie