Home Algemeen Economisch VDL Nedcar moet productie stopzetten door oorlog in Oekraïne

VDL Nedcar moet productie stopzetten door oorlog in Oekraïne

281
VDL Groep omzetdaling VDL Nedcar
Hoofdkantoor van VDL Groep in Eindhoven

Autoproductiebedrijf VDL Nedcar moet de fabrieken vanaf maandag stilleggen. De zogenoemde kabelbomen die nodig zijn voor de productie van de BMW- en MINI-modellen kunnen door de oorlog in Oekraïne niet geleverd worden. Een woordvoerder van VDL zegt nog niet in te kunnen schatten hoelang de fabriek stil blijft liggen. Dit meldt NU.nl.

VDL Nedcar zegt met verschillende betrokken partijen in gesprek te zijn over het stilleggen van de fabriek. Naast eigen personeel werken er ook de nodige uitzendkrachten in de autofabriek in het Limburgse Born.

Vorig jaar moest het bedrijf ook al enkele keren voor korte tijd de productie staken. Dat had toen te maken met een gebrek aan computerchips, waar de auto-industrie al langer last van heeft. Dat tekort speelt overigens nog steeds een rol.

Opdrachtgever BMW geeft aan naarstig op zoek te zijn naar een andere leverancier voor de benodigde spullen. Andere Europese fabrieken van de Duitse autoproducent zijn ook getroffen door onderdelentekorten als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.