Van Dorp breidt uit met overname HG Industrial

HG Industrial

Van Dorp neemt het bedrijfsonderdeel HG Industrial van systeemautomatiseerder Hotraco over. HG Industrial is als System Integrator meer dan 40 jaar een toeleverancier voor productiebedrijven, machinebouwers, E-installateurs en groothandels. Deze bedrijfsactiviteiten vormen een welkome aanvulling op het specialisme ‘Industriële Automatisering’ bij Van Dorp.

Bij HG Industrial werken momenteel 18 medewerkers. Het bedrijf heeft een landelijke dekking en realiseert een omzet van circa 4 miljoen euro.

Hoe gaan we verder?

De activiteiten worden per 1 december 2021 geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Van Dorp. De medewerkers verhuizen in latere instantie, samen met de medewerkers van Van Dorp Venlo, naar een nieuw pand in Venlo. Vanuit deze nieuwe locatie, zetten zij hun activiteiten voort onder de naam ‘Van Dorp – HGI’. De dagelijkse leiding blijft in handen van Rob Reesink en Jean-Paul Damen.

Ard Zweep, CEO van Hortraco: “HG Industrial behoort niet meer tot de kernactiviteiten van Hotraco en we hebben daarom besloten om het bedrijfsonderdeel HG Industrial te verkopen. In onze gesprekken met Van Dorp vonden wij veel herkenning in hun visie en strategie voor de komende jaren. Van Dorp is een gezond en toekomstbestendig familiebedrijf, waaraan wij onze activiteiten met veel vertrouwen overdragen.”

Chris van der Veen, Algemeen Directeur van Van Dorp: “Van Dorp heeft de wens om ons specialisme ‘Industriële Automatisering’ te versterken. Wij zijn dan ook verheugd dat wij de activiteiten nu toevoegen aan ons familiebedrijf. We vertrouwen op de voortzetting van de goede samenwerking en heten de collega’s, leveranciers en opdrachtgevers van HG Industrial een warm welkom.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.