Uitbreiding in onderzoek en ontwikkeling halfgeleiders en elektronica

34
Halfgeleiders en elektronica

Uitbreiding in onderzoek, prototype ontwikkeling en fabricage dunne-film halfgeleiders en elektronica – dpiX en TNO bij Holst Centre ondertekenen MoU om partnerschap te formaliseren

dpiX en TNO bij Holst Centre hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om de samenwerking tussen de bedrijven op het gebied van onderzoek, prototype ontwikkeling en de fabricage van dunne-film halfgeleiders en elektronica uit te breiden. Beide organisaties kunnen door het partnerschap nog verder groeien.

Frank Caris, CEO en president van dpiX: “We staan klaar om de impuls die de CHIPS for America Act kan geven aan de halfgeleiderindustrie in de VS ten volle te benutten. Met TNO bij Holst Centre als partner kunnen we nog verder uitbreiden.”

dpiX heeft het grote voordeel dat het de grootste A-Si halfgeleiderfabriek heeft buiten Azië. TNO bij Holst Centre draagt bij door haar partnerschapsmodel met het bedrijfsleven en de academische wereld. Door de belangen en de behoefte aan specifieke producten in kaart te brengen, zal de vraag naar de producten van dpiX steeds worden gevoed.

Combineren kennis en expertise halfgeleiders en elektronica

Ton van Mol, CEO van TNO bij Holst Centre: “Dit partnerschap combineert de onderzoekscapaciteiten en prototype ontwikkeling van TNO bij Holst Centre met de bouwkundige kennis en productiefaciliteiten van dpiX. Samen breiden we onze kennis en expertise op het gebied van ontwikkeling en fabricage uit, evenals onze capaciteit in flat panel en assemblagetechnologiën. We kijken inmiddels ook naar andere applicaties, zoals LED schermen en soensorsystemen.”

Deze MoU formaliseert het bestaande partnerschap tussen dpiX en TNO bij Holst Centre en zet de samenwerking van de afgelopen jaren op het gebied van flexibele medische detectoren voort.

dpiX

dpiX is in 1999 opgericht in Silicon Valley met steun van het Amerikaanse Ministerie van Defensie en particuliere investeerders. Het bedrijf heeft is inmiddels gevestigd in Colorado Springs en heeft $250 miljoen geïnvesteerd in een unieke productielijn van halfgeleiders (de grootste A-Si halfgeleider cleanroom faciliteit buiten Azië). Met het huidige hoofdkantoor als basis biedt dpiX de meest innovatieve imaging oplossingen voor de medische, industriële, militaire en beveiligingswereld. dpiX is marktleider in de nieuwste optische radiologische halfgeleiders (A-Si). Het bedrijf vormt partnerschappen met strategische en innnovatieve bedrijven en verzorgt onderzoek, ontwikkeling, prototyping en productie in een betrouwbare en IP-veilige halfgeleiderfaciliteit. Onder de huidige aandeelhouders vinden we bekende bedrijven als Siemens Healthineers, Philips, Thales en Varex.

TNO bij Holst Centre

Holst Centre is een onafhankelijk onderzoeks- en innovatiecentrum dat gezamenlijk wordt geleid door imec en TNO. We ontwikkelen technologie die inspeelt op de wereldwijde maatschappelijke uitdagingen van morgen en bijdraagt aan een gezondere en duurzamere wereld. Onze innovaties zijn erop gericht de vitaliteit en het welzijn van de mensen te verbeteren en te zorgen voor duurzame omgevingen. We versterken de economische positie van onze industriepartners door toonaangevende, vernieuwende technologische oplossingen te ontwikkelen die zij op de markt kunnen brengen. Om mee te helpen aan het oplossen van wereldwijde uitdagingen, verbinden we de Nederlandse Brainport-regio met een wereldwijd ecosysteem van industriële en academische partners, zodat alle deelnemers kunnen profiteren van elkaars enorme expertise.

Lees hier de Engelse versie van dit persbericht

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.