Altair en Rolls-Royce Germany integreren AI en engineering

9
AI en engineering
Illustratie: PopTika / Shutterstock.com

Integratie van AI en engineering

Altair heeft met Rolls-Royce Germany een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend om samen AI en engineering te integreren. Het doel van de nieuwe samenwerking is waarde te gaan toevoegen aan de engineering, het testen en ontwerpen van lucht- en ruimtevaartmotoren.

Structurele analyses en testen

Bedrijven in de hele wereld zoeken naar mogelijkheden om met data-analyses en AI de omzet te vergroten, kosten te besparen en risico’s te verkleinen. Innovatieve organisaties zoals Rolls-Royce Germany zijn daarom bezig met digitale transformaties, waarin engineering een sleutelrol speelt.

De samenwerking van Rolls Royce met Altair is gericht op structurele analyses en testen, waarbij enorme hoeveelheden historische product- en servicedata uit diverse bronnen wordt geïntegreerd, om met AI-gebaseerde engineeringtoepassingen waarde toe te voegen. Alleen al een reductie van het aantal gebruikte sensoren voor de testgegevens door data-analyses, kan een besparing van miljoenen euro’s opleveren.

AI-toepassingen

Rolls-Royce gebruikt al ruim 20 jaar AI en geavanceerde data-analyses voor businesstoepassingen, waaronder een service voor het monitoren van de motorstatus en de productie. Het bedrijf heeft onlangs nog twee doorbraken op het gebied van AI-ethiek en -betrouwbaarheid aangekondigd, welke later dit jaar gratis op de website worden gepubliceerd.

Als eerste stap gaat Rolls-Royce Germany het analyseplatform Altair Knowledge Works gebruiken, om engineers in staat te stellen machine learning (ML) methoden te gebruiken voor het analyseren van de simulatie- , test-, en productiedata. Altair Knowledge Works is ontworpen om de gebruikers ervan eenvoudig toegang te geven tot diverse databronnen en formaten, in een low code/no code omgeving. Tevens kunnen zij data transformeren, ML-modellen bouwen en ontdekte kennis met de organisatie delen.

Gemeenschappelijke visie

“Als pionier in het integreren van data analyses en engineering is er voor ons een natuurlijke klik om te gaan samenwerken met Rolls Royce Germany”, zegt James R. Scapa, oprichter en CEO van Altair. “Het is een organisatie die de potentie van AI ziet om waarde toe te voegen aan de business. De vraag naar eenvoudig en flexibel te gebruiken low/no code AI en machine learning tools, is nu groter dan ooit tevoren. Het is een eer Rolls Royce Germany als technologieleverancier te mogen helpen de business een boost te geven en onze oplossing voor data-analyses verder te verbeteren.”

“Wij delen een gemeenschappelijke visie over de integratie van AI en engineering voor het verbeteren van de bedrijfsresultaten”, zegt aldus Dr. Peter Wehle, Head of Innovation and R&T, Rolls-Royce Deutschland. “Altair beschikt over unieke expertise en de beste low-code technologie voor data-analyses. Deze samenwerking stelt ons in staat om de kloof tussen engineering en data science te overbruggen, waardoor onze engineers zich kunnen focussen op het realiseren van de voordelen van machine learning en AI op basis van onze data. Uiteindelijk gaat de samenwerking helpen om data-analyses te democratiseren, waardoor onze engineers in staat zijn om betere data-gedreven beslissingen te nemen voor het transformeren van de business en producten.”

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.