TU Eindhoven en NXP Semiconductors werken samen

NXP Semiconductors

TU Eindhoven en NXP Semiconductors werken samen aan veiliger en schoner vervoer

TU Eindhoven (TU/e) en NXP Semiconductors hebben een overeenkomst gesloten die betrekking heeft op de gezamenlijke ontwikkeling van slimmer, veiliger, comfortabeler en schoner vervoer. Door de ondertekening van een zogenaamde Memorandum of Understanding (MoU) committeren beide partijen zich aan het ter beschikking stellen van zowel kennis en data als de benodigde medewerkers en studenten.

De samenwerking tussen TU/e en NXP Semiconductors is niet nieuw. Al sinds 2019 werken beide partijen succesvol samen om door middel van kunstmatige intelligentie (AI) tot betere vervoersoplossingen te komen.

Robert-Jan Smits, bestuursvoorzitter van de TU Eindhoven is verheugd over de nieuwe samenwerking: “TU Eindhoven en NXP Semiconductors delen de ambitie om gezamenlijk een substantiële bijdrage te leveren aan een slimmer, veiliger en schoner mobiliteitssysteem. We willen hieraan bijdragen met baanbrekende innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie voor mobiliteit, waarbij we onze krachten bundelen om technologie en concepten te ontwikkelen, die snel toepasbaar zijn.”

Lars Reger, CTO van het bedrijf NXP Semiconductors: “Alle producten die we in het dagelijks leven gebruiken, worden steeds intelligenter, met auto’s als het ultieme voorbeeld. Om rijtaken over te nemen van de bestuurder, zullen auto’s gebruik maken van kunstmatige intelligentie om de input van verschillende radars en camera’s te kunnen verwerken en interpreteren. Dit is een goed voorbeeld van een terrein waarop NXP Semiconductors en de TU/e intensiever gaan samenwerken. Dit betekent in de praktijk dat we gezamenlijk onderzoek gaan doen naar kunstmatige intelligentie. In bredere zin zullen bij NXP tientallen wetenschappers aan hun promotieonderzoek werken. We zijn trots op de uitstekende samenwerking met de TU/e, die wereldwijd toonaangevend is in samenwerking met industrie en bedrijfsleven.”

Bron: TU/e

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie