TU/e behoudt toppositie qua samenwerking met de industrie

hbo-studenten campussen trainingen Structuur Continu leren Innovatief werken

Deze samenwerking met de industrie laat zien dat de TU/e uitstekend gepositioneerd is in het innovatie-ecosysteem van de Brainport-regio, waar zij sterke onderzoeksbanden mee heeft.

De samenwerking tussen universiteit en het bedrijfsleven aan de TU/e is een van de sterkste wereldwijd. In de CWTS Leiden Ranking 2021, die deze week is gepubliceerd, neemt de TU/e wereldwijd plek vier in, en nummer één in Nederland. De TU/e behoort al sinds de invoering van de CWTS-ranking in 2009 tot de best presterende instellingen.

Deze positie is vooral te danken aan het hoge aantal onderzoekspapers van de TU/e met het bedrijfsleven op de deelgebieden Natuurwetenschappen en Techniek en Wiskunde en Informatica. Belangrijke industriële onderzoekspartners van de TU/e zijn onder meer Philips, ASML, NXP, Signify en DAF PACCAR, die allemaal gevestigd zijn in Brainport Regio Eindhoven.

Op de CWTS-ranglijst van grote onderzoeksuniversiteiten (universiteiten met meer dan 5000 publicaties in de betreffende periode) staat de TU/e op de vierde plaats qua percentage papers samen met industriële partners (PP-industry). Als de olie-universiteiten buiten beschouwing worden gelaten, staat de TU/e op de tweede plaats.

“CWTS bevestigt consequent onze toppositie wat betreft de samenwerking met de hightech-industrie”, zegt Robert-Jan Smits, bestuursvoorzitter van de TU/e. “Het laat zien dat we uitstekend gepositioneerd zijn in het innovatie-ecosysteem van de Brainport-regio, waar een scala aan hightech-multinationals met miljardenomzetten is gevestigd. We hebben sterke onderzoeksbanden met al deze bedrijven, waardoor we echt het kloppend hart zijn van Brainport Regio Eindhoven. Die samenwerking zorgt voor meer concurrerend vermogen en oplossingen voor duurzaamheid.”

De CWTS Leiden Ranking 2021 is gebaseerd op de onderzoeksoutput van universiteiten wereldwijd in de jaren 2016-2019. De gegevens komen uit de Web of Science database van Clarivate Analytics, de grootste academische onderzoeksdatabase wereldwijd.

Meer informatie over de toppositie van de TU/e op ranglijsten is hier te vinden.

Bron: TU/e

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.