Automatisering met WAGO-I/O-SYSTEEM FIELD

7
WAGO-I/O-SYSTEEM FIELD

WAGO-I/O-SYSTEEM FIELD om toekomstbestendige en open automatiseringsoplossingen te ondersteunen

Moderne en decentrale opgebouwde productiesystemen vragen om automatiseringsoplossingen die een hoge connectiviteit garanderen en buiten de schakelkast maximale prestaties leveren. Het nieuwe WAGO-I/O-SYSTEEM FIELD in beschermingsklasse IP67 is een toekomstbestendige oplossing: het systeem integreert snelle, Ethernet-gebaseerde veldbussen zoals PROFINET, technologieën zoals OPC UA, Bluetooth, webservers en in de toekomst ook MQTT als protocol voor de verbinding met de cloud.

Het hart wordt gevormd door een performante processor, die de geïntegreerde security-functies combineert met een veilige veld- en cloudverbinding. Het is de basis voor alle Ethernet-, veldbus- en industriële IoT-standaards (inclusief TSN), en biedt zodoende een hoge mate van flexibiliteit voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Voordelen:

  • Toekomstbestendige en open automatiseringsoplossingen ondersteunen de nieuwste communicatietechnologieën.
  • Verschillende behuizingen maken een optimale aanpassing aan alle toepassingen en machines mogelijk.
  • IO-Link als trendsetter voor een snelle, flexibele en efficiënte productie.
  • Meer transparantie door innovatief Load Management.
  • Platformonafhankelijke uitwisseling van gegevens dankzij OPC UA.
  • Beschikbaarheid van data uit installaties met behulp van MQTT.
  • Snelle en decentrale toegang tot informatie van de modules dankzij Bluetooth.
  • Toegang tot informatie van de installaties via de geïntegreerde webserver.

Optimale combinatie van design en functionaliteit

Het IP67 WAGO-I/O-SYSTEEM FIELD is compleet afgestemd op de robuuste automatisering zonder schakelkast. De modules monteert u gewoon daar waar u deze nodig heeft – bijvoorbeeld direct aan de machine of in de buurt van de sensoren en actuatoren. Hierdoor wordt niet alleen de bekabeling vereenvoudigd, maar hoeft ook aanzienlijk minder tijd in inbedrijfstelling, service en diagnose geïnvesteerd te worden. Het systeem weet dankzij de hoogwaardige gegoten behuizing op indrukwekkende wijze bescherming te bieden onder extreem barre omgevingsomstandigheden.

De robuuste kunststof behuizing met een laag gewicht is geschikt voor mobiele toepassingen. De modules werken betrouwbaar bij temperaturen van -25 °C tot +70 °C. Varianten met smalle behuizingen en bevestigingsmogelijkheden aan de zijkant bieden een hoge mate van flexibiliteit om signalen ook bij weinig beschikbare ruimte te registreren en de modules inclusief aansluitkabels goed beschermd te monteren. De sensoren en actuatoren worden met behulp van standaardkabels M8 en M12 aangesloten.

De voeding met een voor hoge stromen geschikte connector M12 met codering L biedt maximaal 16A en zodoende meer vermogen op een kleinere ruimte. De klant kan de modules met WMB Inline of met de markeringsstroken van het WAGO-standaardprogramma eenvoudig markeren.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.